Skip to main content

WHO OWNS NATURE?

Forskningsprojekt om danskernes biosociale relationer i haven

Velkommen til forskningsprojektet Who Owns Nature?

Danskernes forhold til naturen er under forandring i disse år. En strømning af naturorienterede trends bliver i stigende grad omtalt i de gængse medier og får mere opmærksomhed i magasiner og online interessegrupper. Men hvordan påvirker disse trends egentlig den almindelige haveejers forhold til sin have og naturen generelt set? Det skal forskningsprojektet Who Owns Nature? se nærmere på.

Men vi kan ikke gøre det alene. Vi indsamler viden fra en varieret gruppe af borgere, der har lyst til at dele deres haver og tanker herom med os. Når vi bliver klogere på, hvordan danskerne forholder sig til naturen og deres haver, kan vi sammenholde deres tanker, ideologier og principper med de fund, vi gør os ved undersøgelser af medierne, markedsaktørerne og institutionerne i Danmark.

Who Owns Nature? har en række delprojekter:

  • Havetrends og Natursyn over tid - En indholdsanalyse af udviklingen af emner og synspunkter om biodiversitet i havemagasiner fra 2010-2020.
  • Biosociale Relationer i Privathaven - Et etnografisk studie af danskernes forhold til naturen med udgangspunkt i deres egne haver.
  • Naturen helt tæt på - Et Citizen Science projekt i Nyborg Kommune, der undersøger oplevelsen af grønne initiativer i kommunale såvel som private områder.

Læs mere om projekterne herunder.


  

Sidst opdateret: 27.09.2021