Skip to main content

Geo og Bio Science Center Syd

Geo og Bio Science Center Syd er et brobygningsprojekt støttet af region Syddanmark og Novo nordisk fonden. Projektet tilbyder 1-2 dages undervisningsforløb inden for alle de naturvidenskabelige fag til elever fra 5. klasse til 3. g. Biologisk Institut er en del af projektet, og udvikler løbende nye forløb med undervisning i Svanninge Bjerge, på SDU´s forskningsstation eller på SDU i Odense. Det kommende skoleår tilbyder vi 2 projekter i Svanninge, begge en-dags forløb som er gratis.  Invitationer sendes ud via SDU´s nyhedsbrev til landets Biologilærere.

 

Henvendelse til outreach@biology.sdu.dk

  

  • Mikroplastik i havet: Foredrag om mikroplastik i havet, øvelse med filtrering af vandprøver og mikroskopering af mikroplast. En forsker fra Biologisk institut vil fortælle om den forskning vi laver indenfor området. Projektet forventes at ligge i november 2020 i Svanninge.
  • Insekter – livet i lorten: Foredrag om klimaforandringer og insektmangel. Introduktion til Insekter generelt og møgbillernes liv, herunder indsamling af kokasser og nøgling af møgbiller. Datasæt med fangst genfangst forsøg i Svanninge -beregninger. Projektet forventes at ligge i foråret 2021 i Svanninge.
  • Bæredygtige fødevarer fra havet: Foredrag om fødevarer fra havet og bæredygtighed. TCL øvelse med tang. Hg måling af hårprøver fra eleverne.