Interaktiv global sundhed, med 24 timers non-stop adrenalin kick!

Ideen var at dette format øger spændings momentet som, samtidig med at de praktiske gruppeøvelser, gør indlæringen mere effektiv, varig og anvendelig. Formålet med øvelsen var på en mere synlig måde at demonstrere de kræfter, der udgør baggrunden for hvor sygdomme opstår, hvorfor de spreder sig og hvilke faktorer der globalt, internationalt, nationalt og regionalt faciliterer henholdsvis forhindrer sygdommes spredning.

Øvelsen blev arrangeret af Morten Sodemann sammen med studerende fra de global health relaterede IMCC grupper. Der blev udarbejdet overordnet scenarie historie, time-line, impacts, pressemeddelelser og rolledefinitioner til epidemikommissionens medlemmer. Der blev udvalgt 26 studenter til at deltage i øvelse via opslag på SDU-sundhedsvidenskab, plakater og Sund og hed efter først til mølle princippet.

Evaluering af Risk Games 2008

Læs hele evalueringsrapporten for Risk Games 2008 (.pdf)

Præsentationer fra Risk Games 2008

Epidemiloven og IHR - Brief introduction (.pdf)
SARS lektien (.pdf)
Henning Boje Andersen Odense 30.oktober (.pdf)

Billeder fra Risk Games 2008

Rolleinstruktion.

Første dødsfald.

Der kastes op.

Er han smitsom?

Ingen puls.

Nyheder-udvikling.

Dilemma præsenteres.

Kommandorum.

Epidemikommissionen.

Isolationsstue.

Katastrofe indtræffer.

Prøver til SSI.

Pressen venter.

Ingen kommentar.

Talskvinden styrer.

Selvsikker sygehusdirektør.

Risk Games 2015

Risk Games blev igen afholdt i 2015.  Pelle Frederiksen skriver:

Baseret på deltagernes feedback, var det en stor success! Vi startede med forelæsninger af:
1) Thea Fischer, overlæge og leder af Virologisk Overvågning og Forskningsafnit på Statens Seruminstitut, som fortalte om virologi og smitteopsporing
2) Morten Sodemann, overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på OUH, som gav nogle praktiske eksempler fra Ebolaepidemien i Afrika
3) Frank Hansen, anæstæsilæge på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg og udsendt mange gange med forsvaret og civilt, som fortalte om teamsamarbejde i langvarige og pressede situationer.
Derefter begyndte udbruddet af den hæmoragiske virus ved en akut-case ved SATS, hvor der naturligvis også skulle i- og afklædes værnemidler korrekt.
Da det akutte var klaret, gik grupperne ombord i hver deres kommandostation, hvorfra slagets gang de næste 18 timer skulle ledes. Der blev taget stilling til mange praktiske og etiske spørgsmål, samarbejdet med andre relevante myndigheder i form af styregruppen, på tværs af landegrænser, og meget mere.

https://www.facebook.com/events/203708816628270/