Skip to main content

Torsdagsthe på FKF

Torsdagsthe er arrangementer for studerende, hvor man kan møde forskere og andre fastansatte på instituttet. Hvert efterår er der et særligt arrangement, hvor man kan få en snak med sin kommende vejleder til bacheloropgaven. Dette arrangement annonceres i KIK og igennem Æter.

 

Torsdagsthe for FKF's studerende foråret 2021

Kære studerende,

Nu er der mulighed for at mødes i lidt bredere omfang end hidtil.

På Institut for Fysik, Kemi og Farmaci udskriver vi derfor en konkurrence, hvor der skal bygges og flyves med raketter. Vi afholder i forbindelse med konkurrencen en række Torsdagsthe’er. Instituttets Torsdagsthe-arrangementer bruges, når de studerende kan komme og få en sludder med forskerne om løst og fast, og dette er ingen undtagelse. I løbet af de næste to måneder, vil der være adgang til at afprøve sin raket og til at få en snak om forskning, uddannelsen, sære resultater og meget andet hver torsdag (bortset fra Kr. Himmelfart) indtil d. 24/6 fra 15-17 på plænen mellem Maerskbygningen og Campus (se kort). Outreachkoordinator Lilian Skytte vil være til stede hver gang, og desuden vil 1-2 forskere/postdocs/ph.d.-studerende være til stede.

Konceptet: Design og byg jeres raket efter modellen skitseret af Brorfelde Observatorium. I skal selv skaffe materialer, og hvis I ikke lige har adgang til et jernrør at rulle om, vil der være et til stede ved Torsdagsthe’en, som i kan bruge. Der er fordele ved at anvende genbrugsmateriale. Ved brug af enkelte genbrugselementer ganges flyvelængden med 1,1 og ved en raket kun konstrueret af genbrugsmateriale ganges flyvelængden med 1.2.

Ved den sidste Torsdagsthe d. 1/7 kl. 14.00 samles alle på plænen til kaffe/the/sodavand og kage, og raketterne affyres en efter en. De tre raketter, der flyver længst kåres som vindere – naturligvis med en præmie på højkant.

Tilmelding til konkurrencen: Hvert hold skal bestå af højst 3 personer, der arbejder sammen om konstruktionen af raketten. Tilmelding kan foregå pr. mail til lilsky@sdu.dk eller ved opskrivning til en Torsdagsthe.

 

Du er velkommen til at dukke op til Torsdagsthe, selvom du ikke har en raket. Supportteams og heppekor er velkomne! Det kan jo også være, at du kan finde eller danne et team sammen med andre enlige. Der er ikke mødepligt til Torsdagsthe, men vi håber at se jer og snakke med jer et par gange undervejs.

 

Program for Torsdagsthe’erne forår 2021:

20/5 – test på plænen: Mød Jan O. Jeppesen fra kemi til en snak om molekylære maskiner.
Mød Carsten Uhd fra farmaci til en snak om transport af lægemidler i kroppen.
27/5 – test på plænen: Mød Judith Kuntsche fra farmaci til en snak om farmaciuddannelsen og lipider til transport af bl.a. tungtopløselige stoffer i kroppen.
Mød Ulla Gro fra kemi til en snak om analytisk kemi, miljøkemi og materialekemi.
3/6 – test på plænen: Mød Michael Lomholt og få en snak om fysikuddannelsen og alle de tilfældige ting, der kan have indflydelse på verden omkring dig.
Mød også vores nye farmaciforsker René Holm, som kommer til at udbyde projekter indenfor lægemiddelformulering fremover.
Mød Jacob Kongsted og Erik Donovan Hedegaard fra kemi til en snak om virtuel kemi og at bruge computeren som laboratorium.
10/6 – test på plænen: Mød Bala Prabhala fra farmaci til en snak om transport af lægemidler.
Mød Steffen Bähring fra kemi til en snak om solceller, farver til Farrari’er og andre molekyler, der har teknisk potentiale.
17/6 – test på plænen: Mød Michael Petersen til en snak om kemiuddannelsen.
Mød Adam Cohen Simonsen fra fysik til en snak om biofysik og membraner.
24/6 – test på plænen: Mød Annette Bauer-Brandl til en snak om kunstigt humant væv og elimineringen af dyreforsøg.
Mød Francesca Serra fra fysik til en snak om flydende krystaller og væv.

1/7 – Afgørelsen!: Instituttet giver kaffe/the/sodavand og kage (tilmelding nødvendig - tilmeld dit hold eller dig selv, hvis du bare kommer for at heppe, ved at sende en mail til lilsky@sdu.dk)

Sidst opdateret: 28.06.2021