Skip to main content

Fysik online - AFLYST

Dette arrangement er desværre aflyst. Du kan i stedet møde Fysik til Physics Club d.11/6 eller tilmelde dig rundvisning på Fysik lørdag d. 19/6.

 

Mød os på Zoom og hør om vores to fysikuddannelser: ’Fysik’ på Naturvidenskabeligt Fakultet og ’Fysik og Teknologi’ på Teknisk Fakultet.

Vi holder præsentationsdag for fysikuddannelserne online den 3. juni kl. 16-18. Her vil der være en præsentation af uddannelsernes fælles førsteår og deres øvrige opbygning. Du kan også høre om dine karrieremuligheder som Fysiker og Fysikingeniør.
Vært på dagen bliver Thomas Ryttov, der er forsker i fysik. Oplægsholderne vil være forskere, og der vil være studerende med, der kan svare på spørgsmål om studielivet.

PROGRAM - Online på Zoom d. 3. juni

Kl. 16:00 Præsentation af uddannelserne  i Fysik, Fysik og Teknologi og det fælles førsteår

De to uddannelser er nært beslægtede i deres indhold af grundlæggende fysik-, matematik- og programmeringsfagligheder. Som noget unikt på SDU er første år derfor fælles for de to uddannelser. Med et grundigt indblik i begge uddannelser, kan du efter førsteåret vælge at læse videre på én af de to uddannelser, men stadig få valgfag på tværs af uddannelserne. Som en del af Fysik-uddannelsen på NAT kan du specialisere dig i astronomi og kombinere med andre fag.

Lektor René Lynge Eriksen (Fysik og Teknologi) og Lektor Michael Lomholt (Fysik)

Kl. 16:20 Spørgsmål til uddannelserne

Kl. 16.30 Præsentation af forskningsområderne tilknyttet uddannelserne

Forskningsområderne strækker sig fra nanoteknologier, kvante- og nanooptik, supercomputere og partikelfysik over optiske sensorer og lysstyrede mikrorobotter til galakser, mørkt stof og sorte huller i astrofysik og kosmologi.

Lektor René Lynge Eriksen (Fysik og Teknologi) og Vice-institutleder Mads T. Frandsen (Fysik)

Kl. 17.00 Karrieremuligheder efter endt uddannelse

Medarbejdere med den ene eller anden uddannelsesprofil arbejder ofte tæt sammen i observatorier og fysiklaboratorier, beskæftiger sig med forskning og udvikling indenfor rumfartsteknologi, nanoteknologi, grønne teknologier, medikoteknik, sensorteknologi, IT og finansiel teknologi, matematisk modellering og simulering eller vælger en af de mange karrieremuligheder inden for undervisning.

Vice-institutleder Mads T. Frandsen (Fysik) og Lektor René Lynge Eriksen (Fysik og Teknologi)

Kl. 17:20 Spørgsmål til uddannelser, forskningsområder og karrieremuligheder samt studieliv

Kl. 18:00 Tak for i dag.

-------------------------

Dette link skal bruges til deltagelse i arrangementet: https://syddanskuni.zoom.us/j/5555074453.

Tilmelding: Skriv til lilsky@sdu.dk senest den 2. juni kl. 12.00.

Indtil vi ses: Læs mere om Fysik og Astronomi på: sdu.dk/fysik og Fysik og Teknologi på: sdu.dk/fysikogteknologi. Spørgsmål om uddannelserne og alt det andet kan du sende til studere-fysik@sdu.dk

Vi håber at se dig til et par spændende timer med Fysik på SDU

 


Sidst opdateret: 04.06.2021