Undervisning med fokus på Fysik

Velkommen til FKF!

 Inspiration til din undervisning:
  • Se eller gense webinar om Fysikuddannelserne på NAT og TEK. Hør om uddannelsernes opbygning og indhold - bl.a. det fælles førsteår, forskningen og karriere. Mød 2 studerende fra hver sin gren og hør deres mening om fysikstudiet på SDU - se hele optagelsen her
  • Tilbud fra Instituttet - bl.a. undervisningsforløb.
  • Tilbud fra Fakultetet - læs bl.a. om de studerende, der gerne kommer  ud til jer som  Ambassadører HER.
  • Gå direkte tileller FysikLab.
  • Info om muligheder for SRP.

Efteruddannelse:

FKF udbyder kurser, der giver undervisningskompetencer i:

  • Astronomi (udbydes næste gang i 2020 - Læs mere HER).

Sociale medier:

For både lærere og elever har Det Naturvidenskabelige Fakultet en Facebookside, hvor I kan følge med i, hvad der sker på fakultetet. Find den HER.

Til de, som kun er interesseret i Fysik, har studiet sin egen Facebookside. Find den HER.

Besøg FKF

Ønsker du at besøge os med et hold eller en klasse, er du meget velkommen. Det kan være til en enkelt rundvisning eller til en mere sammensat dag, hvor f.eks. universets gåder eller mere hands-on forsøg er i højsædet. Instituttet tilbyder flere forskellige aktiviteter til gymnasiet, HF, HTX og grundskolens 8.-10. klasser. Herunder kan du se nogle af mulighederne. Kombiner gerne med et af de foredrag, du finder på siden med ForskningsformidlingDu kan kontakte vores koordinator Lilian Skytte for yderligere information om alle tilbuddene.

FysikLab

Tag klassen med til instituttet og få en faglig dag lidt ud over det sædvanlige. Vi har sat forskellige forløb sammen i FysikLab, og de er ideelle til de mindre hold, og vi kan klare hele klasser, hvis de deles op. Hvis du har specifikke ønsker til dit besøg, så kontakt os. Måske har du idéen til et nyt forløb.

Kernestof

For alle øvelser og eksperimenter er der angivet forslag til det kernestof, som øvlesen bygger på. Vi har taget udgangspunkt i beskrivelserne fra 2017 for Fysik A. Detaljer er angivet for hver enkelt øvelse.

 

Naturvidenskabeligt Fakultet

Fakultetet udbyder forskellige aktiviteter, som du kan læse mere om under siderne med brobygning.  Her kan du også booke aktiviteterne. Vi vil specielt fremhæve Scienceshow og Idé-til-pille, der har rod i FKF. 

Ambassadører - Der er nu tilknyttet studenterambassadører til fakultetet. Få en fokuseret præsentation af dagligdagen på FKF. Vores repræsentanter indenfor instituttets tre grene kan træffes både her på SDU men også engageres til et af jeres egne arrangementer. Kontakt Lilian Skytte eller Nina Bjørnskov for yderligere information.

 

SRP

På SDU tilbyder vi en række SRP tilbud i fysik. Der er mulighed for at få hjælp på SDU over en række dage, hvor vores undervisere og studerende vil hjælpe dig med inspiration, problemskitse og arbejde med dit forskningsproblem.

Læs om de forskellige tilbud her. 

 
Den korte oversigt - FYSIK

Her kan du se de mange muligheder for at inddrage os i din fysikundervisning. Del dem gerne med din kollega!

Folder (pdf)