Skip to main content

Undervisning med fokus på Fysik

 Inspiration til din undervisning i Fysik:
 • Online event om begivenhederne i fysik i 2020:
  •  Kom og deltag i vores online event d. 6/11 kl. 16-17, hvor vi vil dykke ned i nogle af de spændende opdagelser og begivenheder i den fundamentale fysik i 2020! Vi skal tale om tyngdebølger, mørkt stof, sorte huller og Nobelprisen i fysik, og forklare hvordan den nye udvikling har forbindelse til forskningen på CP3-Origens på SDU.

   Vi sætter tid af til spørgsmål og diskussioner med forskerne til sidst i programmet. Eventen er målrettet fysikstuderende på første år og elever fra de sidste to år af gymnasiet. Sproget er for det meste engelsk, men der vil være danskere til stede, der kan oversætte og uddybe.

  • Læs mere her (pdf)

 • Se eller gense webinar om Fysikuddannelserne på NAT og TEK. Hør om uddannelsernes opbygning og indhold - bl.a. det fælles førsteår, forskningen og karriere. Mød 2 studerende fra hver sin gren og hør deres mening om fysikstudiet på SDU - se hele optagelsen her
 • Tilbud fra Instituttet - bl.a. undervisningsforløb.
 • Tilbud fra Fakultetet - læs bl.a. om de studerende, der gerne kommer  ud til jer som  Ambassadører.
 • Gå direkte tileller FysikLab.
 • Info om muligheder for SRP.

Efteruddannelse:

Institut for Fysik, Kemi og Farmaci udbyder kurser, der giver undervisningskompetencer i:

 

Besøg Institut for Fysik, Kemi og Farmaci

Ønsker du at besøge os med et hold eller en klasse, er du meget velkommen. Det kan være til en enkelt rundvisning eller til en mere sammensat dag, hvor f.eks. universets gåder eller mere hands-on forsøg er i højsædet. Instituttet tilbyder flere forskellige aktiviteter til gymnasiet, HF, HTX og grundskolens 8.-10. klasser. Herunder kan du se nogle af mulighederne. Kombiner gerne med et af de foredrag, du finder på siden med Forskningsformidling. Du kan kontakte vores koordinator Lilian Skytte for yderligere information om alle tilbuddene.

FysikLab

OBS! Adgang til FysikLab er underlagt restriktioner som følge af corona. Kontakt Lilian Skytte for at høre om mulighederne

Tag klassen med til instituttet og få en faglig dag lidt ud over det sædvanlige. Vi har sat forskellige forløb sammen i FysikLab, og de er ideelle til de mindre hold, og vi kan klare hele klasser, hvis de deles op. Hvis du har specifikke ønsker til dit besøg, så kontakt os. Måske har du idéen til et nyt forløb.

Kernestof

For alle øvelser og eksperimenter er der angivet forslag til det kernestof, som øvlesen bygger på. Vi har taget udgangspunkt i beskrivelserne fra 2017 for Fysik A. Detaljer er angivet for hver enkelt øvelse.

 

Naturvidenskabeligt Fakultet

Fakultetet udbyder forskellige aktiviteter, som du kan læse mere om under siderne med brobygning.  Her kan du også booke aktiviteterne. Vi vil specielt fremhæve Scienceshow og Idé-til-pille, der har rod i aktiviteterne på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci. 

Ambassadører - Der er nu tilknyttet studenterambassadører til fakultetet. Få en fokuseret præsentation af dagligdagen på FKF. Vores repræsentanter indenfor instituttets tre grene kan træffes både her på SDU men også engageres til et af jeres egne arrangementer. Kontakt Lilian Skytte eller Nina Bjørnskov for yderligere information.

 

SRP

På SDU tilbyder vi en række SRP tilbud i fysik. Der er mulighed for at få hjælp på SDU over en række dage, hvor vores undervisere og studerende vil hjælpe dig med inspiration, problemskitse og arbejde med dit forskningsproblem.

Læs om de forskellige tilbud her. 

 
Den korte oversigt - FYSIK

Her kan du se de mange muligheder for at inddrage os i din fysikundervisning. Del dem gerne med din kollega!

Folder (pdf)