Til dig, der tænker på at studere naturvidenskab

Syddansk Universitet byder på en lang række muligheder for at lære os bedre at kende, hvis du overvejer at starte på en naturvidenskabelig uddannelse og eksempelvis er i gang med gymnasiet. Kom til SDU til Åbent hus, Forskningens døgn, foredrag, Physics Challenge og meget mere. Hvis du vil prøve livet som studerende, anbefaler vi studiepraktik eller studerende for en dag.

Studiepraktik

I to dage i efteråret kan du snuse til livet som studerende. Du deltager i et tilrettelagt program, der giver dig et billede af, hvad en hverdag som studerende på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci indebærer. Du får mulighed for at snakke med fysik-,  kemi-  eller farmacistuderende i løbet af de to dage, hvor de studerende hjælper med ved demonstrationer i laboratorierne eller ved computere. Der er selvfølgelig også forelæsninger, opgaver og karriere på programmet.

Læs mere om studiepraktik på SDU i Odense.

Studerende for en dag

Her kan du rive en dag ud af kalenderen og følge i fodsporerne på en studerende fra Fysik, Kemi eller Farmaci. Kom med til forelæsning, i lab, til gruppearbejde og meget andet. Du modtages af og følger den samme studerende dagen igennem, så du kan få stillet din nysgerrighed med hensyn til fagene, niveauet, eksamen, festerne og alt det andet, der tilsammen er studielivet på SDU.

Se mere om mulighederne og tilmelding.

ONLINE møde - Nu kan du møde de studerende fra alle vores uddannelser online. Book et møde på siden HER.

SRP

Som gymnasieelev er du altid velkommen til at kontakte en af vores forskere med spørgsmål om deres forskning, eller muligheden for at samarbejde med dem om fx. et studieretningsprojekt. Hvis du er interesseret i arbejde sammen med os som del af din SRP, så kontakt os direkte eller via din underviser.

Kemi/Farmaci:
Vi har i øjeblikket ikke nogen særlige forløb med SRP med kemi og farmaci. Men vores Apparatlab  giver mulighed for at afvikle mange forskellige projekter. Snak med din underviser om muligheden.

Fysik:
På SDU tilbyder vi en række SRP tilbud i fysik. Der er mulighed for at få hjælp på SDU over en række dage, hvor vores undervisere og studerende vil hjælpe dig med inspiration, problemskitse og arbejde med dit forskningsproblem.

Læs om de forskellige tilbud her. 


Mere info og sociale medier

Uddanelsesmagasin om Kemi-studiet. Download det HER.

Webinar om Kemi-studiet. Hør om uddannelsen opbygning, livet på studiet og karriere. Mød 3 studerende og hør om deres valg inden og under studiet. Sendt d. 12/5 - 2020 via Facebook. Se det HER.

Uddannelsesmagasin om Fysik-studiet. Download det HER.

Webinar om Fysikuddannelserne på NAT og TEK. Hør om uddannelsernes opbygning og indhold - bl.a. det fælles førsteår, forskningen og karriere. Mød 2 studerende fra hver sin gren og hør deres mening om fysikstudiet på SDU. Sendt d. 4/6 - 2020 via Zoom. Se det HER.

Du kan også følge de studerende fra Fysik på deres Facebookside. Find den HER.

Er du bidt af fysikken? Går du i 8-10. klasse? Så er der mulighed for at få meget mere viden igennem ungdomsskolen. Vi har sammen med skolen udviklet forløbet: "Fra atomer til galakser". Læs meget mere her: UngOdense

Følg alle os naturvidenskaber på  Facebook, hvor fakultetet opdaterer om stort og småt. Find gruppen HER.

Uddannelsesmagasin fra Kemi

Er et studie i Kemi noget for dig? I magasinet her kan du blive klog på studiet opbygning, studielivet, forskningen og alt det andet på kemi. Læs det her og bliv klar til uni.

Læs kemi på SDU (pdf)

Uddannelsesmagasin fra Fysik

Astronomi som sidefag? Hvordan foregår forskningen i Eksperimentel Fysik? Hvad med Biofysik? Hvordan er studielivet på SDU? Få svar på det hele og endnu mere i magasinet, der giver dig det gode overblik over Fysikstudiet på SDU.

Læs Fysik på SDU (pdf)