Skip to main content
Nyhedsbrev

Vi er nordiske mestre i fysik og geoscience

SDU ligger helt i top, når det gælder forskning i fysik og geoscience i Norden. Det fremgår af en ny rapport, der har kortlagt de nordiske universiteters forskningspræstationer.

Af Birgitte Svennevig, , 04-09-2017

Topplaceringen skyldes, at NAT-forskere er forfattere til nogle af de mest citerede forskningsartikler om fysik og geoscience i Norden.

19 pct. af SDU's forskningsartikler om geoscience er blandt de mest citerede, hvilket giver en førsteplads til SDU.

18 pct. af SDU's forskningsartikler om fysik er blandt de mest citerede. Det samme gælder også for fysikforskningen på DTU, så her er der tale om en delt førsteplads.

Stærkt internationalt miljø

Professor i fysik, Martin Sloth fra SDU's Centre for Cosmology and Particle Physics Phenomenology har dette bud på, hvorfor SDU's fysik-artikler ligger i top:

- Vi har et meget internationalt forskningsmiljø i fysik på SDU, som er fokuseret på at tackle de største grundforskningsproblemer.

De højt rangerende artikler om geoscience kommer fra Nordisk Center for Jordens Udvikling (NordCEE) på Biologisk Institut, og her peger institutleder Marianne Holmer også på det stærk internationale miljø på centret.

Én procent af alle forskningsartikler

- NordCEEs forskere er fantastisk dygtige til at lave ny og banebrydende grundforskning. Det tiltrækker de bedste forskere fra hele verden, siger hun.

Den præcise definition på kategorien ”mest citerede forskningsartikel” er: Artiklen hører til den ene procent af forskningsartikler om emnet, der er mest citeret af andre forskere inden for et år efter udgivelsen af den.

Rapporten er udgivet af NordForsk; en organisation under Nordisk Ministerråd, som finansierer og tilrettelægger nordisk samarbejde i forskning og forskningsinfrastruktur.

Redaktionen afsluttet: 04.09.2017