Skip to main content
Alder har altid fyldt meget i Velux Fonden

Dansk aldringsforskning på verdenskortet

Aldringsforskning har længe været et vigtigt fokusområde ved Syddansk Universitet - og med en stor bevilling fra Velux Fonden, blev det muligt at etablere Dansk Center for Aldringsforskning.

I et interview til Velux Fondens hjemmeside fortæller professor Kaare Christensen om, hvordan DARC blev til, de resultater man har opnået og hvor han mener, at aldringsforskningen nu er på vej hen.

”Jeg er optaget af, om man kan tale om en 4. alder – altså barndom, voksenliv, alderdom og så de ekstra år, vi får tilført. Heldigvis tyder vores forskning på, at de ekstra år er ’gode år’ og ikke blot ’livsforlængende’. Det er dog sjældent uden udfordringer at nå en meget høj alder, så det er godt at forske i, hvad der er vigtigt for at bevare en vis flyvehøjde og kvalitet i livet. Vi skal arbejde frem mod en bedre forståelse og prioritering af vores indsatser overfor ældre og meget gamle. Måske bekymre os mindre om kolesteroltal og mere om den samlede livskvalitet for de ældste. Og hvordan behandler vi som samfund vores ældre medborgere, og hvad kan vi gøre bedre, fx i forhold til behandling og medicinering, så det ikke bliver for lidt eller for meget. Der er nok at undersøge også i årene fremover.”

Læs mere her:

Redaktionen afsluttet: 26.02.2018