Skip to main content

Optagelsessamtaler 2020 for studiestart februar 2021

Tre trin du skal gennemgå for at være klar til online samtale på Journalistik på SDU

Samtalen gennemføres som en online samtale via Zoom. 

Det betyder, at:
Du deltager i samtalen hjemmefra fra din egen computer
Samtalen foregår via internettet 

Selve optagelsessamtalen foregår via Zoom og fungerer som en videokonference, hvor du deltager i en samtale med to medarbejdere fra Center for Journalistik på SDU i et lukket og sikkert digitalt miljø.

Inden du skal deltage i samtalen, er det vigtigt, at du gennemgår følgende trin:

 

1. Installér Zoom på din computer, tjek din pc og internetforbindelse

Zoom kan køre på PC (Windows) og Mac. Du har brug for mikrofon og højtalere – det bedste er et headset, men du kan også bruge den indbyggede mikrofon på din bærbare PC.

Installér Zoom

Følg vejledningen her

 

2. Test adgang til Zoom - og se dig lige omkring i Zoom

Det er vigtigt, at du har testet adgangen til Zoom inden samtaledagen. Du kan teste Zoom, ved at klikke her: https://zoom.us/test

Foretag helst testen fra den lokation, hvor du forventer at deltage i samtalen.

 

3. Tjek kravene til dig og dine omgivelser

Når du deltager online i samtalen skal du sørge for, at du kan sidde alene i et lokale og at der er ro i lokalet. Du kan med fordel bruge headset til din computer, da al lyd fra lokalet ellers vil kunne støje under samtalen i Zoom. 

Før samtalen går i gang beder vi dig om at have billed-ID, fx pas eller kørekort klar.

Nu er du klar til samtalen!

På samtaledagen skal du logge på Zoom via det Zoom-link, som du har modtaget til formålet sammen med din invitation til samtale.
Dine værter er to medarbejdere på Center for Journalistik. Først skal du oplyse dit navn og  og fremvise billedlegitimation, hvorefter samtalen går i gang. Du har fuldt overblik over hvem der er til stede i samtalerummet: De to værter og dig.
OBS! Vær opmærksom på, at forsinkelser kan opstå ved online samtaler på samme vis som, hvis det havde været samtaler på campus. 
 

Hvis du oplever problemer under samtalen

Hvis du får tekniske problemer med din computer eller mister forbindelsen undervejs i samtalen, kan du ringe til 6550 2999  (tryk 2) og aftale næste skridt. 

Hvis du bliver syg

Ved akut opstået sygdom på samtaledagen eller anden uforskyldt hændelse, som forhindrer dig i at deltage i samtalen, skal du kontakte os på journalism@journalism.sdu.dk eller på telefon 6550 2855 så tidligt som muligt og samme dag.

Vi har ingen sygeprøve for samtalerne, så mulighederne for at gennemføre samtalen på et andet tidspunkt er derfor desværre meget begrænsede. 

Det er dit ansvar

Det er dit ansvar at sikre, at din computer lever op til de tekniske krav. Du har ansvaret for at kontrollere, at din computers opsætning og internetforbindelse er velfungerende samt at din strømforsyning virker. Vi råder dig til at gennemføre testen af adgang til Zoom inden samtaledagen.

 

Kontakt

Du kan kontakte SDU med IT-spørgsmål omkring online samtale på telefon 6550 2999 (tryk 2).

Alle øvrige spørgsmål omkring online samtale kan rettes til journalism@journalism.sdu.dk eller telefon 6550 2855.