Skip to main content

2018

Lidt om Line

Line Vaaben er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (2000) og har siden arbejdet som skribent på blandt andet Berlingske Tidende, Politiken og Kristeligt Dagblad. Hun er i sin nuværende stilling journalist på Dagbladet Information med base på weekendtillægget Moderne Tider. Line Vaaben har i hele sin karriere arbejdet indgående med fortællegenren i både lange og korte features på papir og digitalt.

Lines projekt

Det er altafgørende for journalistikkens overlevelse at skabe indhold, som er bedre end det, man kan finde gratis og så godt, at læserne har lyst til at bruge tid og penge på det. Fortællende journalistik er et godt argument i kampen om nye forretningsmodeller, og Line vil som fellow fordybe sig i genren og undersøge, hvilke fortællende greb der virker og hvordan.

Hun vil blandt andet søge svar på, hvordan vi lokker læserne med til sidste punktum, hvorvidt fortællende journalistik får brugerne til at dele og engagere sig i journalistikken, men også hvordan vi kan tilpasse fortællende formater den danske medievirkelighed.

Line vil dels indsamle viden fra ind og udland, men også opsøge de journalister, der praktiserer genren både herhjemme og på udenlandske medier og tappe fra deres erfaringer og overvejelser.

Afsluttende vil hun formidle sine resultater gennem blandt andet undervisningsforløb for studerende samt en masterclass for kolleger i fortællende journalistik

Sidst opdateret: 21.01.2021