Skip to main content

Fyens Stiftstidendes Fellowship

Er du journalisten, som elsker at gå i dybden?

Så bliv SDU fellow i 2021 og få en halv million kroner til et halvt års arbejdstid samt adgang til et helt universitet, hvor du kan arbejde på et journalistisk projekt efter eget valg. Eneste krav er, at det skal udvikle både dig selv og den danske mediebranche.

 

Ansøgningsfrist  februar  2022 (endelig dato offentliggøres senere)

Du sender os din ansøgning her (link aktiveres i starten af 2022)

Man kan forvente at høre svar i starten af marts.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til styrelsesformand, Christian Jensen (chefredaktør på Politiken), christian.jensen@pol.dk, eller hos Centerleder på Center for Journalistik, Peter Bro, ppe@journalism.sdu.dk 

Send os en skarp motiveret ansøgning, med beskrivelse af formål, fremgangsmåde og ønsket resultat for dit journalistiske projekt. Vi skal ikke være i tvivl om, hvorfor netop dit projekt vil være interessant, banebrydende og nyskabende i mediebranchen. Ved fellowshippets afslutning afholdes en mini-konference hos Fyens Stiftstidende, hvor resultaterne fra fellowshippet bliver præsenteret offentligt, og hvortil der bliver knyttet en række andre oplæg, debatter mv. til gavn for den samlede mediebranche. Herunder studerende ved Center for Journalistik på SDU, samt medarbejdere og ledere fra Fyens Stiftstidende

Forventninger til vores kommende fellow

Send os en skarp motiveret ansøgning, med beskrivelse af formål, fremgangsmåde og ønsket resultat for dit journalistiske projekt samt en begrundelse for, hvorfor netop dit projekt vil være interessant, banebrydende og nyskabende i mediebranchen. Fellowshippet skal munde ud i et produkt, som fx kunne være: En foredragsrække, artikelserie, bog etc.

Men vigtigst af alt er, at det er projekt og et produkt, som kan give ny viden og skabe debat i mediebranchen. Undervejs eller ved fellowshippets afslutning afholdes en minikonference hos Fyens Stiftstidende, hvor resultaterne fra fellowshippet bliver præsenteret offentligt, og hvortil der bliver knyttet en række andre oplæg, debatter mv. til gavn for den samlede mediebranche. Herunder studerende ved Center for Journalistik på SDU, samt medarbejdere og ledere fra Fyens Stiftstidende.

Vi har store forventninger til at du som fellow vil blive en del af dagligdagen ved journalistuddannelserne på Syddansk Universitet, hvor du indgår i medarbejdermøder, faglige diskussioner med de ansatte ved centeret, samt på forskellige måder får inddraget/informeret de studerende om dit projekt. 

Det forventes også at du besøger Fyens Stiftstidende i løbet af dit ophold og orienterer om dit projekt. 

Formalia til ansøgningen

Skriv en ansøgning på max 5 sider:

  • Titel på dit projekt
  • En skarp problemformulering af, hvad du vil undersøge.
  • En kort beskrivelse af dit projekt.
  • En projektplan for udførelsen af projektet
  • Hvad skal projektet slutte af med? Hvad er dine forventninger?
  • På hvilke områder og måder har du tænkt dig at integrere dig på Center for Journalistik?

- Vedhæft dit CV. 
- Du har også mulighed for at uploade øvrige bilag, som du tænker kan være relevant for styrelsen at læse. 

Der kan kun uploades i pdf. format. 

Fyens Stiftstidendes Fellowship tildeles hvert år en dygtig journalist eller redaktør, der kan bidrage til udviklingen af fremtidens journalister. Flere fellowshipmodtagere har således under deres ophold skrevet bøger, holdt seminarer for branchens udøvere og på andre måder bidraget til at dele ud af deres ny erhvervede viden overfor den bredere kreds af kommende og nuværende journalister og redaktionelle ledere.

Fyens Stiftstidendes Fellowship på Syddansk Universitet fungerer som et legat på en halv million kroner. Det giver fellowshipmodtageren mulighed for at tage orlov fra sit arbejde, og få lov til at fordybe sig i det emne, som fellow selv har valgt. Samtidig får fellowen fri adgang til den vidensbank, universitet er. 

De første år blev det flotte legat sponsoreret af Aarhus Stiftstidende Fond, men fra 2010 blev legatet delvist sponsoreret  af Aarhus Stifstidende Fond, Den Fynske Bladfond og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. 

Fra 2011 har den Fynske Bladfond - ejeren af Fyens Stiftstidende - stået generøst bag donationen til fellowshippet, der af samme årsag skiftede navn til Fyens Stiftstidendes Fellowship

Sidst opdateret: 06.07.2021