Skip to main content

Jan Birkemose modtager Fyens Stiftstidende Fellowship i 2016

Den kommende fellow tilknyttes Center for Journalistik ved SDU. I sit projekt skal han undersøge, hvordan distribueret indhold forandrer medieverdenen

Det bliver journalist, iværksætter og tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4, der får tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2016. Det skal bruges til at undersøge og analysere, hvordan distribueret indhold påvirker og forandrer hele medieverdenen netop nu.

Google, Apple, Facebook, Twitter og Snapchat har alle udset sig 2016 til at være året, hvor de tilbyder masser af indtjeningsmuligheder og brugere, hvis andre medier afgiver magten over deres indhold og i stedet afleverer det til it-giganterne og deres platforme.

“Distribueret indhold er blevet sammenlignet med en stor hund, der løber imod dig, og du aner ikke, om den vil lege eller bide. Måske kan medierne tjene gode penge, hvis de placerer deres journalistik direkte på de sociale medier – måske kan de miste alt. Ingen kender svarene, og lige nu famler medier overalt på kloden efter erfaringer og gode strategier,” forklarer Jan Birkemose, som tilknyttes Center for Journalistik på SDU.

Positive og negative erfaringer

Projektet skal undersøge positive som negative erfaringer og konsekvenser af den nye distributionsform.

”Jeg håber, at mit projekt bliver en ressource af inspiration og viden, der kan være med til at kvalificere de svære valg, som de danske medier skal træffe i den kommende tid,” siger Jan Birkemose.

Fellow 2016

Fyens Stiftstidendes Fellowship uddeles en gang hvert år, og den udvalgte fellow modtager 500.000 kroner, som blandt andet skal bruges til udgifter til transport, samt frikøb fra den nuværende arbejdsplads i det halve år fellow-opholdet varer.

Tidligere legatmodtagere tæller Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen, Per Knudsen, Jakob Elkjær, Jesper Tynell, Kurt Westh Nielsen, Charlotte Aagaard, Pernille Tranberg, Nikolai Thyssen og Aslak Gottlieb.

Yderligere oplysninger

Formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU, ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende og direktør i Jysk Fynske Medier, Per Westergård, på tlf. 28 10 95 00 
Eller kommende fellow, Jan Birkemose på tlf.
23 38 42 10.