Skip to main content

Aslak Gottlieb modtager Fyens Stiftstidendes Fellowship i 2015

En af landets førende eksperter i forholdet mellem journalistik og børn, Aslak Gottlieb, er netop blevet tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2015. Fyens Stiftstidendes Fellowship uddeles en gang hvert år, og den udvalgte fellow modtager 500.000 kr.

”Vi skal udvikle nyhedsjournalistik til børn og unge for at få dem aktivt med i den demokratiske debat. De er storforbrugere af medier, men ikke de journalistiske. Derfor skal vi invitere dem indenfor i nyhedsbranchen. Fellowshippet skal udmønte sig i journalistiske prototyper på, hvordan vi kan producere nyheder til teenagere. Prototyperne skal helt ned i den journalistiske DNA. Altså kilder, vinkler, rubrikker. Men også genrer, formater og dramaturgi kommer i spil,” siger Aslak Gottleib.

Aslak Gottlieb er oprindelig uddannet lærer, har i en årrække arbejdet for Avisen i Undervisningen, og han har udgivet flere rapporter og skrevet bøger om børn og medier.

Per Westergård, chefredaktør på Fyens Stiftstidende og formand på Center for Journalistiks styrelse på SDU, siger:

"Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg vil gøre for at få fat i de yngre læsere. Så mumler jeg som regel noget forblommet om, at vi håber på en dag at kunne nå de unge med vores digitale platforme. Sandheden er imidlertid, at jeg og andre medie-ledere ved såre lidt om hvilken journalistik, der faktisk kan gøre de unge sultne efter nyheder. Dette skal Aslak Gottlieb hjælpe os med at forstå."

Aslak Gottlieb starter sit fellowship i august 2015 og vil henover det efterfølgende halve år have fast gang på Journalistik på SDU, hvor han skal arbejde sammen med studerende, ledere og medarbejdere.

Tidligere legatmodtagere tæller Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen, Per Knudsen, Jakob Elkjær, Jesper Tynell, Kurt Westh Nielsen, Charlotte Aagaard, Pernille Tranberg og Nikolai Thyssen.