Menu

The future of research in Body Culture and Play

 

I efteråret 2018 udkommer Henning Eichbergs sidste bog om legestudier:

Play in Philosophy and Social Thought

 

I forbindelse med udgivelsen inviteres til seminar fredag, den 2. november fra kl .10-16.

Institut for Idræt og Biomekanisk ønsker at fejre udgivelsen, men også at minde Henning Eichberg og diskutere hans forskning i kropskultur og leg. Vi ønsker endvidere at skabe debat om betydningen af disse fagområder i dansk idræts- og kulturforskning såvel som i de relaterede uddannelser.

Seminaret består af to dele (og små overraskelser undervejs):

FORELØBIGT PROGRAM

1) Research in body culture and play (foregår på engelsk)

  • Why do we need a concept of body culture and a philosophy of sport for all?
    Professor Mike McNamee, Swansee University.
  • Institut International D’Anthropologie Corporelle (IIAC), Body Culture and intercultural understanding – an International Workshop
    Professor Jørn Hansen, University of Southern Denmark.
  • Qualifying questions instead of giving answers – a biographical sketch
    Professor Kirsten Kaya Roessler, University of Southern Denmark.
  • The Philosophy of Play
    Senior Lecturer Emily Ryall, University of Gloucestershire.
  • Play in Philosophy and Social Thought
    Studielektor Signe Højbjerre Larsen, University of Southern Denmark.

2) Hvilken betydning har kropskultursbegrebet i dag?

  • Hvor er kropskultur begrebet i dag – i forskning og uddannelse?
    Studielektor Annemari Svendsen, Syddansk Universitet og lektor Helle Winther, Københavns Universitet.
  • Hvilken betydning har kropskultur begrebet i dagens idræts- og kulturliv?
    Tidligere idrætsforsker og udviklingschef, Claus Bøje, vicecenterleder Bo Vestergård Madsen, Københavns Universitet og professor Bjarne Ibsen, Syddansk Universitet.


Der vil blive serveret en let frokost og efterfølgende holdt en reception. Der vil være mulighed for at købe bogen. Det færdige program og invitation udsendes i august.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies