Skip to main content

Til virksomheder

Jeres løsning

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, hvor studerende fra SDU hjælper virksomheder med at løse svære problemer. Som en del af projektet, får færdige programmer adgang til at blive kørt på SDU’s supercomputer, for at teste løsningen.

Det betyder, at din virksomhed kan få gratis køretid på Danmarks største supercomputer, og dette er jeres mulighed for at få løst en opgave, som I måske ellers skulle afse både flere måneders arbejdstimer og betydelige økonomiske ressourcer for at overkomme.

Jeres problem kan lægge op til alt fra analyse af menneskelig adfærd på de sociale medier til beregning af energieffektivitet i en kompliceret produktionskæde – eller noget helt tredje.

Forløbet

I samråd med vores projektleder Peter Bækgaard Madsen får I afklaret, om problemet har potentiale til at kunne løses ved hjælp af en supercomputer. Herefter bliver I inviteret til den 1. workshop i forløbet, der finder sted onsdag 15. marts 2017 på SDU.

På workshoppen præsenterer I problemet for de studerende, hvor de efterfølgende kan byde ind på de forskellige problemer. Det er derfor afgørende at I deltager ved denne workshop, da det er her de unge problemløsere, får mulighed for at vælge netop jeres problem.

Efter workhoppen inddeles de studerende i grupper af 3-4 personer. I løbet af de næste par måneder får de tilbudt vejledning fra universitetet, ligesom din virksomhed forventes at stå til rådighed i et antal timer, og derved danne ramme for et samarbejde mellem jer og de studerende. 

I maj afholdes workshop nummer to, hvor gruppernes løsningsforslag præsenteres og evalureres. Herefter skal grupperne programmere deres løsning, og deres løsning præsenteres i semifinalen i august måned.

De programmer der er blevet evalueret og godkendt i semifinalen skal nu afvikles på ABACUS. Projektet løber frem til finalen i november 2017, hvor de endelige programmer og de tilhørende løsninger præsenteres for dommerne.

Det  vil naturligvis være i jeres interesse at hjælpe de unge, så de får de bedste forudsætninger. Men selv hvis jeres problem ikke når til den endelige fase hvor kørsel på supercomputeren bliver aktuelt, vil I stadig kunne fortsætte samarbejdet med de studerende som har fundet jeres opgave interessant.

Tilmelding

Det er ikke længere muligt at  tilmelde sig SDU Supercomputer Challenge 2017.

Hvis I vil tilmelde jer SDU Supercomputer Challenge 2018, eller hvis I vil høre mere, så skriv til projektleder Peter Bækgaard Madsen på pbm@imada.sdu.dk eller ring til ham på 6550 9698. Peter kommer også gerne ud til jer og fortæller mere om SDU Supercomputer Challenge.