MaxVeg

MaxVeg (Styrelsen for Forskning og Innovation) Baggrunden for projektet er, at der i mange danske grønsager findes en lang række phytokemikalier, som sandsynligvis mindsker risikofaktorerne for type 2 diabetes (T2DM) og hjertekarsygdomme. Men samtidig giver disse stoffer grønsagerne en bitter og stærk smag - et dilemma, da mange forbrugere i dag foretrækker søde og mildt smagende grønsager frem for fortidens bitre og stærkt smagende grønsager.

Målet med projektet er at udvikle nye værktøjer og strategier til at øge forbrugernes præference og forbrug af bitre og stærktsmagende rodfrugter og kåltyper med maksimal indhold af de sunde phytokemikalier. Forskningsprojektet omfatter både historisk-kulturelle, sociologiske, sensoriske, sundhedsmæssige og agronomiske perspektiver og bliver gennemført i et samarbejde mellem tre institutter ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Århus Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Yderligere information fås ved henvendelse til Anne-Mette Hjalager, hjalager@sam.sdu.dk eller Knud Sinding, ks@sam.sdu.dk

Læs mere om projektet her

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies