Skip to main content

Ingeniørpraktik kan sikre fremtidig arbejdskraft

Af specialkonsulent Lone Søvad Madsen fra TEK – Innovation, lsma@tek.sdu.dk

Emnet ingeniørpraktik er aktuelt lige nu, da alle diplomingeniørerne på 5. semester i denne tid er i fuld gang med at finde frem til den helt rigtige virksomhed til forårets praktikperiode.  Diplomingeniørernes praktik-element sikrer at de nyuddannede ingeniører ikke kun har fået tilført teoretisk viden, men også har lært at bruge den.

Gevinst for praktikvirksomheden

Det er ikke kun de studerende, der har gavn af praktikken. Den internationale producent af landbrugsredskaber, Kverneland har hvert år adskillige praktikanter på adressen i Kerteminde. I dette forår har de haft tre af slagsen: en maskiningeniør, en produktionsingeniør og en ingeniør i integreret design.

R&D manager Jan Vestergaard Madsen er begejstret for samarbejdet med de studerende.

- Praktiksamarbejdet har flere fordele. Vi får tilført faglige ressourcer, der kan bidrage til procesoptimering eller produktudvikling og dermed bidrage til den nødvendige produktivitet og innovation. Mange gange fører det til en ansættelse i virksomheden efterfølgende.  Jobmarkedet er vanskeligt lige nu og vi anser praktikperioden som en vigtig indsats i forhold til rekruttering af ingeniører til virksomheden, udtaler R&D manager Jan Vestergaard Madsen.

I den kommende praktikperiode forudser Kverneland, at de gerne vil have seks praktikanter og ikke kun inden for de tre ingeniørområder, de allerede kender, men også gerne en mechatronic-studerende.

Er din virksomhed synlig?

Alle virksomheder har mulighed for at komme i dialog med de studerende på den tilbagevendende PP-dag: Praktik og Projektdag, som afholdes næste gang den 20. april 2017. PP-dagen fungerer som en lille messe, hvor de studerende har undervisningsfri i tidsrummet og derfor har mulighed for at kigge forbi de ca. 45 virksomhedsstande.  Mere information og tilmelding på www.sdu.dk/ppdag     

Praktikopslag – det er lige nu!

Vil du også gerne have en praktikant til foråret så er det nu, der skal forfattes et opslag, som kan komme ud blandt de studerende. Formatet kan være alt fra et helt almindeligt ”stillingsopslag” til en kort beskrivelse i en mail. Opslag kan sendes direkte til praktikkoordinatorerne for de enkelte uddannelser.

Du kan kontakte Innovationskonsulent Lone Søvad Madsen, TEK Innovation hvis du vil vide mere om praktik generelt eller hvis du er i tvivl om hvilken ingeniørtype, der kan passe til din virksomhed.

Send mail til TEK-innovation@sdu.dk eller ring til: 2137 9061.

 

Error while rendering view [AddressInfo].

Sidst opdateret: 09.09.2021