Skip to main content

Monica Bonvicini udsmykker SDU Nyt SUND Hovedindgang

Monica Bonvicini's værker Light Me Up og The Corner, som er placeret omkring hovedindgangen til SDU Nyt SUND, giver rummet et markant udtryk, der både definerer rummet som et knudepunkt mellem det eksisterende SDU og Nyt SUND og iscenesætter stedet som indgang til en stor institution.

Light Me UP er en overdimensioneret lysekrone over hovedtrappen, der er synlig på lang afstand og fra mange vinkler og rum. Værket integrerer kunsten som en naturlig del af bygningen, hvor skulpturen vil fungere som et pejlemærke. Med brugen af lys og transparens vil Light Me Up være med til at forstørre brugernes oplevelse af stedets rummelighed. 

The Corner er derimod et næsten usynligt indgreb i glasset til gårdrummet. Grebet udvider oplevelsen af rummets dimensioner og er med til at skabe stedsans og nærvær i den store bygning.

Om kunstneren Monica Bonvicini

Monica Bonvicini er en italiensk kunstner, som bor og arbejder i Berlin og Wien.

Monica Bonvicini har udstillet overalt i verden, og hun har vundet adskillige priser for sit arbejde, der ofte tager et kritisk og humoristisk blik på forholdene mellem arkitektur, køn, kroppen, overvågning og magt.Hun har bl.a. vundet den Gyldne Løve for sin deltagelse i Venedig Biennalen i 1999.

Hun er desuden kendt for store skulpturer i det offentlige rum fx et isbjerg i glas, der vugger på vandet foran Operahuset i Oslo, og skulpturen 'RUN' ved Queen Elizabeth Olympic Park i London opført i forbindelse med OL 2012.

Sidst opdateret: 19.10.2023