Skip to main content

Cory Arcangel udsmykker de vertikale rum i stuetagen på Nyt SUND

Et mønster fra et digital maleprogram fra 1984, der bruges til at udfylde eller skravere tomt rum, vil udfylde de ellers ’tomme’ gulvflader i byggeriet. 

Værket er også en leg med en kode, der aflæses som digitalt sprog af de få indviede computerentusiaster og som dekoration af alle andre.

På den ene side markerer værket, hvor forskelligt brugere aflæser rum. På den anden side markerer værket, hvorledes deres koder ligner hinanden - ligesom et pixelleret skærmbillede ligner et ternet flisegulv.

Samtidig rummer forslaget overvejelser over, hvorledes ting og tanker lever videre i andre formater. Gulvet bliver et fysisk arkiv af et tidligt computerprogram, der ofte bliver glemt.

Forslaget er som et ekko af en uddannelsesinstitution, hvor viden overleveres ved at antage ny form. 

Kunsthistorisk set genkalder formsproget 60’ernes minimalisme og samtidig skakbrættets tidsløshed. Det er stramt, sort-hvidt og dog – som kunstneren selv siger – ”eye catching”. 

Værket ligger i forlængelse af Arcangels arbejde med at materialisere digitale billedfiler men er visuelt unikt - og kunstnerens første større kommissionsarbejde.

Om kunstneren Cory Archangel

Cory Arcangel (1978) er en amerikansk kunstner, der bor og arbejder i Oslo og New York. Arcangel kan betragtes som en pioneer inden for kunstnerisk arbejde med sociale medier og Web 2.0.

Han er interesseret i hvordan computerspil og software kan danne nye fællesskaber og traditioner på ingen tid – og ligeledes hvordan de ældes lige så hurtigt som de er opstået.

I 2011 blev Cory Arcangel den yngste kunstner siden Bruce Nauman til at udstille en fuld soloudstilling på Whitney Museum of American Art i New York. 

Sidst opdateret: 19.10.2023