Skip to main content

SDU-lektor udpeget til bestyrelsespost i nyt nationalt center

Centerleder, ph.d. Peter Bollen er udpeget til det Danmarks første center for forbedring af forholdene for forsøgsdyr.

Peter Bollen er leder af Biomedicinsk Laboratorium, i daglig tale ”dyrestalden”, og er som sådan udpeget af fødevareminister Karen Hækkerup til bestyrelsen for Danmarks nye 3R-center, der skal arbejde med udvikling af alternativer til forsøgsdyr og bedre forhold for forsøgsdyr.

Centeret er blevet til i et samarbejde med både medicinalindustrien og dyreværnsforeninger, der har været med til at finansiere centeret. Den store opgave for det nye center bliver at sikre optimal dyrevelfærd for forsøgsdyr, samtidig med at der til stadighed kan udvikles eksempelvis ny nødvendig medicin til gavn for syge mennesker både i Danmark og i udlandet.

”Jeg er sikker på, at vi med bestyrelsen i centeret har fået sat et godt hold. Det er nogle af de bedste hjerner inden for deres felt, og jeg er meget glad for, at de vil være med til at arbejde for at bringe Danmark helt i front på forsøgsdyrområdet”, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Peter Bollen ser frem til arbjedet i bestyrelsen, og udtaler "Jeg glæder mig til at kunne bidrage til centrets opgaver. Der er i stigende grad fokus på alternativer til dyreforsøg, både for at forbedre dyrenes vilkår og for at øge kvaliteten af biomedicinsk forskning. 3R-centrets opgaver vil uden tvivl bidrage til at placer Danmark på det internatioanle kort".

Fakta

3R-centerets navn kommer af de engelske udtryk replacement, reduction og refinement. Det betyder, at centeret skal arbejde med at finde alternativer til dyreforsøg (replacement), udvikle metoder der bruger så få dyr som muligt (reduction) og sikre, at man får mest muligt ud af de forsøgsdyr, det stadig er nødvendigt at bruge, og at de samtidig får de bedst mulige forhold (refinement).

3R-centeret skal samarbejde med lignende centre i hele verden og udveksle viden og information.

Læs mere på ministeriets hjemmeside: http://fvm.dk/3r