Skip to main content

Manipulation i sundhedsvæsenets tjeneste

Otte nye kandidater i klinisk biomekanik på vej ud i en bevægelig virkelighed.

”Der er brug for jer.” Sådan lød de opmuntrende ord fra dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ole Skøtt til de otte nyudklækkede kandidater i klinisk biomekanik.

Alle står de nu på spring til at yde rygdækning til det store antal danskere, der har brug for behandling hos en kiropraktor.

De er heldige at komme ud i en branche uden arbejdsløshed. Men samtidig til en virkelighed i et sundhedsvæsen med mange perspektiver og nye udfordringer.

Ros til uddannelsen
Udfordringer var også et centralt emne i talen fra Casper Glissmann Nim, som repræsenterede kandidatholdet. Men udfordringerne i studietiden er blevet overvundet i et stærkt fællesskab på en uddannelse, som fik mange rosende ord med på vejen.

Dagens festtale stod forskningsleder, professor Berit Schiøttz-Christensen, Medicinsk Rygafdeling, Rygcenter Syddanmark for.

”Nu kalder pligten,” sagde hun. Og spandt tråde fra det centrale ord i kiropraktikken ”manipulation” til den hverdag, som kandidaterne vil møde. Hvor mange ikke kender deres faglighed, men hvor de må tro på sig selv og deres evner.

”Tag kampen, den er det værd. Husk at manipulation ikke kun er noget, man gør med hænderne. I har med jeres uddannelse lov til at udøve den alle steder.”