Menu

Monica Bonvicin

Pejlemærke / Nyt SUND Hovedindgang

Monica Bonvicini / Light Me Up og The Corner

Billedtekst: Monica Bonvicini foreslår to værker, som sammen giver hovedindgangen et markant udtryk. Light Me Up er en stor lysekrone, der hænger over trappen og kan ses i øjenhøjde fra SDU’s lange gang, Stenten. The Corner er derimod et næsten usynligt indgreb, der har det formål at udvide rummets dimensioner visuelt. (Billede: Monica Bonvicini Studio)

Monica Bonvicini udsmykker SDU Nyt SUND Hovedindgang. Hun har foreslået et kunstværk i to dele Light Me Up og The Corner. Værkerne giver hovedindgangen et markant udtryk, der både definerer rummet som værende et knudepunkt mellem det eksisterende SDU og SDU Nyt SUND og iscenesætter stedet som indgang til en stor institution.

Forslaget integrerer kunsten som en naturlig del af bygningen, hvor den vil fungere som et pejlemærke.
Light Me Up er en overdimensioneret lysekrone over hovedtrappen, der er synlig på lang afstand og fra mange vinkler og rum. 

The Corner er derimod et næsten usynligt indgreb i glasset til gårdrummet. Grebet udvider oplevelsen af rummets dimensioner og er med til at skabe stedsans og nærvær i den store bygning som et særligt sted.
Begge værker er med brugen af lys og transparens med til at forstørre brugernes oplevelse af stedets rummelighed og er samtidig med til at definere stedet.

Motivation for valg af kunstner

Det Fælles Kunstudvalg inviterede Monica Bonvicini til at foreslå et værk på grund af hendes mangeårige arbejde med installationer, som undersøger forholdet mellem krop, skulptur og arkitektur. 

Monica Bonvicini

Monica Bonvicini er en italiensk kunstner, som bor og arbejder i Berlin og Wien. Monica Bonvicini har udstillet overalt i verden, og hun har vundet adskillige priser for sit arbejde, der ofte tager et kritisk og humoristisk blik på forholdene mellem arkitektur, køn, kroppen, overvågning og magt.
Hun har bl.a. vundet den Gyldne Løve for sin deltagelse i Venedig Biennalen i 1999. Hun er desuden kendt for store skulpturer i det offentlige rum fx et isbjerg i glas, der vugger på vandet foran Operahuset i Oslo, og skulpturen 'RUN' ved Queen Elizabeth Olympic Park i London opført i forbindelse med OL 2012.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies