Skip to main content

Kunst

Kunst

SDU Nyt SUND og Nyt OUH får kunst med brugerne i centrum

Bevægelige rum, gardiner og møbelbetræk med lægeplanter og funktionelle skulpturer. De besøgendes oplevelse er i centrum for kunsten på SDU Nyt SUND og Nyt OUH.  Med strategien "Kunst og Funktion" skal kunsten understøtte brugernes oplevelse af sammenhæng og synergi mellem de to institutioner, og bidrage til en helende atmosfære og et forskningsmiljø i international topklasse.

Kunsten skal blive en attraktion i sig selv. Kunstværkerne udføres af kunstnere på et højt, internationalt niveau, som skaber oplevelser i bygningerne ud over det sædvanlige. Kunstværker, som kun vil findes i Odense.

 

Kunstværker på Nyt OUH og SDU Nyt SUND

Det Fælles Kunstudvalg for Nyt OUH og SDU Nyt SUND har vedtaget en fælles kunststrategi og iværksat fire fælles kunstopgaver i byggeriernes fællesarealer.

De fire store kunstopgaver er markante installationer, der udføres af følgende kunstnere: Philippe Parreno i Koblingszonen, Simon Starling i Vidensaksen, Monica Bonvicini i SDU Nyt SUND Hovedindgang og Nevin Aladag i Nyt OUH Hovedindgang. Derudover udfører kunstnerne FOS og Cory Arcangel værker til SDU Nyt SUND.

 

1. Koblingszone - Philippe Parreno

2. Vidensakse - Simon Starling

3. SDU Nyt SUND Hovedindgang - Monica Bonvicini

             4. Nyt OUH Hovedindgang - Nevin Aladag

5. 1. og 2. etage på SDU Nyt SUND - FOS

6. Stueplan på SDU Nyt SUND - Cory Arcangel