Skip to main content

TEK-OUH

TEK-OUH

Robotter er en vigtig del af fremtidens sundhedsvæsen OUH har allerede et robotcenter, og robotforskerne  er i fuld gang med at udvikle nye robotter, som  kan højne patientsikkerheden.

“Robotkirurgi har revolutioneret skånsom behandling og cancerkirurgi. Robotassisteret kirurgi er en enorm fordel for patienten. Robotter har gjort det muligt at udføre minimalt invasive operationer, hvor vi opererer gennem små huller i maven. Det gør, at patienten kan tage hjem dagen efter, smertefri og uden komplikationer,” siger overlæge og forskningslektor Pernille Tine Jensen.

 

Robotforskere udvikler fremtidens kirurger - Robotter sikrer bedre behandling “Vi vil udvikle robotter, som kan kopiere de dygtigste kirurgers arbejde. Vi optager deres bevægelser under en operation, og får dem inkorporeret i robotten. På den måde er den bedste kirurgs kompetencer til stede, selvom det er en mindre trænet kirurg, der foretager operationen,” siger robotforsker Thiusius Rajeeth Savarimuthu fra SDU Robotics.

 

Bibliotek af bevægelser skal føre til fremtidens robotkirurger “Vi opbygger et bibliotek af bevægelser, hvor vi optager kirurgens bevægelser og tilpasser dem til den enkelte patients anatomi ved afspilning. Det gør man ved at lave målinger af de enkelte positioner med robotten, mens kirurgen styrer den. Kirurgen kan tage det enkelte program til robotten i biblioteket og planlægge operationen, mens det er robotten, som udfører operationen,” siger robotforsker Thiusius Rajeeth Savarimuthu fra SDU Robotics.

 

Ingeniørstuderende arbejder med robotteknologi