Skip to main content

Fordybelse og specialisering

Hvad enten du kommer direkte fra BA-uddannelsen eller har været på arbejdsmarkedet i årtier, så er cand. public.en på SDU en chance for at styrke dine kompetencer som journalist. 
Du får en bred viden på kandidatniveau om journalistisk praksis, teori og metode, og du får mulighed for at specialisere dig i præcis de fag og de områder, du brænder for som journalist.

Du kan læse, mens du arbejder, for uddannelsen er digital, og du kan bruge helt op til seks år på den.

Du kan skabe din egen vej gennem uddannelsen med fag på SDU, andre universiteter i Danmark eller i udlandet, eller du kan følge en af de tre linjer, som er beskrevet nedenfor.

 

100 % fleksibel uddannelse

Læs, når det passer dig

Tag en kandidatuddannelse ved siden af arbejdet

Meget kan tilgås online – suppleret med vejledning og seminarer, når og hvor det passer dig

Du kan strække den 2-årige uddannelse til at vare 6 år

Skru op og ned for læsetempoet undervejs

Søg om optagelse her. Ansøgningsfristen er 15. oktober

 

Adgangskrav

Du kan blive optaget på cand.public., hvis du har en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX. Bacheloruddannelsen i Journalistik fra SDU giver dig retskrav på optagelse i op til tre år.

 

Spændende journalistiske linjer

På cand.public. er det muligt at sammensætte din uddannelse, så du kan læse hvad du vil, når du vil.  Men for dig, der ikke nødvendigvis selv vil sammensætte dit studie og gerne vil følge en linje under din uddannelse, så har vi sammensat tre linjer:

  

 

 

Mandag d. 10. oktober blev der afholdt et digitalt introduktionsmøde med præsentation af specialiseringsmuligheder, fleksible studiemuligheder, undervisere og studerende . Du kan se en optagelse af mødet her nedenfor:

Hvis du ønsker at fordybe dig i en funktion, en medietype eller blive fagjournalist med dyb viden om et område, kan du sætte din egen pakke sammen. Det kan fx være, du drømmer om at fordybe dig i:

  • Medietyper: podcasts, video-produktion, magasin-journalistik mv.
  • Stofområder: politik, økonomi, sport, kultur, klima mv.
  • Særlige funktioner: medieledelse, korrespondent, kommentator, programmering mv.

Uanset hvilken retning du vælger, skal du blot tage tre obligatoriske fag og skrive dit speciale på Center for Journalistik.

 

 

 

 

Uddannelsens opbygning

Adgangskrav og optagelse

Kontakt

Sidst opdateret: 28.10.2022