Skip to main content

Kom til konference om de nyeste teknologiske trends - og hvad de gør ved os

Den store europæiske videnskabsfestival, ESOF 2014, foregår primært i København, men ikke alle aktiviteter foregår i hovedstaden. I Sønderborg inviterer SDU-forskere til en satellitkonference om nye kritiske teknologiske trends med deltagelse af internationale og nationale eksperter.

Om vi kan lide det eller ej, så er teknologien i fuld gang med at omforme vores samfund til noget, som vi kun dårligt kan forestille os. Hvordan kan vi forberede os?

Informationsteknologien gav os internettet og den personlige computer, og det næste bliver den personlige 3D printer. Nanoteknologien giver os allerede nye materialer til brug i rummet og til at sende ind i menneskekroppen. Med bioteknologien kan vi snart designe nye organismer og ligefrem ændre på vores egen organisme, og med kunstig intelligens og kunstige livsformer kan vi en dag skabe små selvkørende biologiske enheder, der selv kan tænke og udvikle sig.  

”Vi tror, at den næste teknologiske revolution vil udgå fra mødet mellem datalogi og nye biologisk baserede materialer. Den særlige kombination er blevet kaldt bio-info-nano-kogno convergence (BINK) - man kan også kalde det levende teknologi”, siger professor og centerleder Steen Rasmussen, Center for Fundamental Living Technology, Syddansk Universitet.

På konferencen den 27. juni 2014 deltager en række forskere med forskellig baggrund fra den akademiske verden, industrien, forsvaret,  og de civile og religiøse samfund for på klassisk renaissance-vis at diskutere, hvad der mon kommer til at ske i den ”fagre nye verden”, der venter os.

Arrangør: Initiative for Science, Society, and Policy (ISSP).

Redaktionen afsluttet: 10.06.2014