Skip to main content

Euraxess Danmark

Euraxess Danmark

Den danske euraxess portal er det nationale supplement til Europa-Kommissionens EURAXESS portal, hvor man bl.a. finder forskerstillinger i Europa, kan orientere sig om rettigheder og hente praktisk information i forbindelse med udenlandsophold.

På den danske portal finder man - blandt mange andre informationer – svar på spørgsmål, der dukker op, hvis man overvejer at søge en af de ledige forskerstillinger, der også findes på siden. Hvordan er det at bo og arbejde i Danmark? Hvordan er de danske vilkår for ansættelse? Hvor kan mine børn gå i skole?... Forskere, der forlader Danmark, kan ligeledes finde information om praktiske ting, de skal huske, før de forlader landet.

Hjælp og rådgivning – Euraxess service netværket

Hvis man har spørgsmål, man ikke finder svar på på sitet, kan man søge hjælp hos det nye danske netværk af servicecentre, der også knytter sig til det europæiske samarbejde. De otte danske universiteter er gået sammen i et Euraxess service netværk, der sammen med Workindenmark Centrene og International Citizen Service står klar til at besvare henvendelser fra forskere, der vil flytte til eller fra Danmark for at arbejde.

Information om service centrene findes her

__