Skip to main content

Lan - lokalnettet

Tilslutning til lokalnettet kan etableres enten som 100Mbps kobber/fiber eller Gigabit SX/LX. Hvilken type der kan benyttes afhænger bla. af afstanden til backbonen. LAN tilslutning aftales med infrastrukturchef Tim Kirketerp.


Protokoller på lokalnettet

TCP/IP
Syddansk Universitets lokalnet er via Forskningsnettet en del af Internettet og understøtter derfor TCP/IP-protokollen, som bl. a. WWW-browsere, FTP-servere og email benytter.

IT-service er overordnet ansvarlig for uddeling af TCP/IP adresser (IP-numre) og for et antal tilsvarende domænenavne. Henvendelse om IP-numre sker normalt til de lokale edb-ansvarlige på institutter eller hovedområder eller i særlige tilfælde til Lars Jacobsen. (tlf. 6550 3398).

IPX
Lokalnettet bærer en stor mængde trafik i IPX-protokollen, som benyttes af et antal lokale Novell servere. Denne type trafik routes mellem de fire byer, men ikke til Internettet.

EtherTalk
Lokalnettet understøtter også EtherTalk-protokollen; dvs, AppleTalk over Ethernet. Desuden benyttes AppleTalk-protokollen på omkring 10 LocalTalk-net, som via routere er forbundet til ethernettet. AppleTalk-trafik routes heller ikke videre til andre dele af Internettet.

Sidst opdateret: 30.03.2017