Skip to main content

Formålsbestemte rankings

UI Green Metric

Den internationale rangliste UI Green Metrics publiceres af University of Indonesia, som er et af de ældste offentlige videregående uddannelsesinstitutioner i Indonesien.

UI Green Metric er udover at være den ældste ranking på området også den mest transparente og overskuelige. Green Metric måler universiteters bæredygtighed indenfor 6 kategorier og tildeler point alt efter, hvor godt universitetet præsterer på de enkelte målepunkter.

Rankingen har eksisteret siden 2010, og hvert år deltager der flere og flere universiteter. Senest i 2020 deltog lidt over 900 universiteter fra over 80 forskellige lande.

 

THE Impact Ranking

Denne ranking er specifikt orienteret mod FN’s mål for bæredygtig udvikling.

THE Impact er en nyere ranking, som startede i 2019 og i 2020 deltog knap 800 universiteter fra over 80 lande.

Universiteternes præstationer inden for alle 17 verdensmål måles, ved hjælp af adskillige målepunkter under hver målsætning. Derfor er denne ranking også i en helt anden størrelsesorden, end den der er beskrevet ovenfor. 

Hvert universitet får beregnet en individuel score ud fra de 3 verdensmål, hvor de relativt set klarer sig bedst, plus scoren for verdensmål 17. Det 17. verdensmål er obligatorisk og omhandler partnerskaber for bæredygtig handling.

I THE Impact er det valgfrit, hvor mange verdensmål universitetet vil måles på, udover det obligatoriske 17. verdensmål. SDU har valgt at deltage i alle verdensmål, ud fra en intention om at få vurderet SDU’s praksis på alle områder, og ikke kun dem, hvor universitet klarer sig bedst.

På den måde kan SDU aktivt bruge rankingen til at identificere mulige udviklings potientialer ift. bæredygtighed.

SDU Analytics
  • Campusvej 55
  • Odense M - 5230
  • Telefon: 65 50 10 29

Sidst opdateret: 22.04.2021