Skip to main content

Livet som studerende

Studerende hygger sig i cafeen

Du får et fedt studie -og campusmiljø

SDU Slagelse ligger centralt ved stationen, så det er nemt at komme dertil med tog, bus og bil. Campus er lyst og venligt, og der er mange fællesarealer og grupperum, hvor du kan studere eller hygge med dine studiekammerater. Der er en selvbetjenings-café, hvor du kan købe kaffe og andre varme drikke, samt en snackautomat med et stort udbud. Når det er frokost, kan du vælge at gå i kantinen på Absalon, som ligger ved siden af, eller rundt om hjørnet, hvor der pizzaria, bagelshop eller 7Eleven.

Som studerende får du også gode naboer – og mange muligheder. SDU Slagelse ligger lige midt i campusområdet, og de nærmeste naboer er Absalon, som udbyder uddannelser til pædagog, sygeplejerske, jordemoder og meget andet. Her læser omkring 2000 studerende. Lidt længere væk ligger Zealand Erhvervsakademi med små 1000 studerende. På den anden side af campus finder du Erhvervscentret og Vækstfabrikken, og kun få minutters gang fra campus ligger Slagelse Musikhusetbiografen og det store indkøbscenter Vestsjællands Centret

Du bliver en del af et fællesskab

Som studerende på SDU Slagelse bliver du en del af nært fællesskab, som tæller omkring 1000 studerende. Du vil selvfølgelig bruge mest tid sammen med dem, der læser samme uddannelse som dig. Men du kan sagtens møde nye venner og udvide dit netværk blandt de studerende, der læser noget helt andet end du selv gør.  

Meget af det sociale liv er drevet af frivillige studenterforeninger som fx Erhvervsøkonomisk Studenterforening og HUM-studenterforening. Du kan selvfølgelig også komme forbi fredagsbaren, Kutteren, som holder åbent hver fredag og på andre dage, hvor der sker noget særligt. Og så er der de store fester, som du ikke skal gå glip af fx semesterfest, julefest og De Studerendes Dag med sjov, konkurrencer og god musik.

Studiebyen Slagelse inviterer også studerende til arrangementer fx Studiestartdagene i starten af september, hvor alle nye studerende fra de videregående uddannelser i byen bydes velkommen. Andre aktører i byen holder blandt andet Musikfestival Sommerlyd, Kulturnat Sct. Michaels Nat, De Dødes Nat og endelig den store Slagelse Festuge.

Du møder engagerede undervisere, og virksomheder der vil samarbejde

Dine undervisere er også forskere. Det betyder, at de bruger tid på at fordybe sig i et bestemt tema, er nysgerrige på nye tendenser, og laver deres egne undersøgelser. Konkret betyder det, at du altid får den nyeste viden inden for dit fag. 
 
Underviserne har en åben-dør politik. Det betyder, at du altid er velkommen til at kigge forbi med et spørgsmål og tale med din underviser efter forelæsningerne. Du møder også dine undervisere dagligt i fællesområderne og i kantinen -og campus er ikke større, end at de sagtens kan huske dig fra undervisningen. 

Som studerende bliver virksomheder en del af din uddannelse. Virksomhederne deltager helt ind i fagene, så du kan arbejde med rigtige problemstillinger med rigtige virksomheder. Du kan også komme i et forløb i en virksomhed, komme til karrieremesser eller skrive dit bachelorprojekt i samarbejde med en virksomhed.

Mød os

Studiebyen Slagelse

Sidst opdateret: 17.10.2022