Skip to main content

SDU designer fremtiden

Aftrykket, som SDU Kolding har sat i Kolding og i designforskningen, trådte tydeligt frem, da man 13. marts 2018 fejrede resultaterne af de første ti år med forskning og uddannelse inden for design og entreprenørskab i Kolding.

 

Liv i atriet

Denne dag summede atriet af studerende og forskere, der fortalte om og demonstrerede deres mange forskellige projekter for gæsterne; Kunst-modevirksomheden Trnrnd, skabt af entreprenante studerende, fortalte om arbejdet med på at gøre os forbrugere mere psykologisk bæredygtige i vores tøjforbrug.


Lektor Thomas Markussen og hans forskningsgruppe forklarede, hvordan social design bliver håndgribeligt og nærværende. De udvikler bl.a. brætspil, der gør det lettere for langtidsfanger at være sammen med deres børn, og samarbejder med biblioteker om at tiltrække nye brugergrupper i en tid, hvor udlånet af bøger falder.

Og designforskerne kortlagde, hvordan design spiller sammen med og påvirker vores hverdag lige fra børnetøj til haveredskaber.       

 

Byens mest spændende område

Men for bare fem år siden lå der ikke nogen markant trekantet bygning på Universitetsparken 1, der kunne samle regionen omkring design og iværksætteri. Og SDU’s skelsættende beslutning om at flytte ind ved siden af Designskolen i Kolding fik stor ros i jubilæumstalen fra Thit Juul Madsen, direktør i den syddanske designklynge Design to Innovate.

"For fem år siden var der ikke noget her, kun en tømmerhandel og en parkeringsplads, der ikke engang var fin nok til at være asfalteret. Nu står vi midt i byens mest spændende område, og den udvikling satte I skub i, da I besluttede at placere jer her ved Designskolen – og gjorde det ambitiøst og smukt i samarbejde med Henning Larsen Architects",

lød takken fra Thit Juul Madsen, da arrangementets deltagere samledes til jubilæumstaler og forskningspitches i auditoriet på SDU Kolding.

 

Også SDU's rektor Henrik Dam roste begyndelsen på SDU’s designeventyr i Kolding:

"Med et aktivt designmiljø, der er kommet på landkortet både regionalt, i Danmark og ude i verden, viser SDU Kolding sig som et rigtig godt eksempel på alt det man kan, når man opbygger uddannelser uden for de store byer. Jeg er sikker på, vi har rigtig meget godt i vente her på SDU Kolding."

 

Og så var der designerhotdogs og masser af mulighed for at netværke og udvikle videre på planerne om, at SDU Kolding skal designe fremtiden.

Sidst opdateret: 21.03.2019