Skip to main content
Ny coronavirus

Hjemkaldelse af studerende og ansatte

Danmarks grænser lukker fra lørdag den 14. marts klokken 12 og frem til og med 13. april som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19. (Opdateret 16/03-2020).

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. SDU opfordrer derfor ansatte og studerende til at rejse hjem hurtigst muligt. (link: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/)

Til dig på udlandsophold

Er du studerende eller ansat på et udlandsophold, skal du finde ud af, om du skal rejse hjem hurtigst muligt eller om du skal blive i landet. Du bør overveje:

  • Hvor længe opholdet er forudsat at vare? Grænserne bliver ikke åbnet før den 13. april.
  • Har du mulighed for at deltage i undervisningen?
  • Er der lokale tiltag som umuliggør, at du kan blive (visum ophævelse fx)?
  • Tænk over kvaliteten af det lokale sundhedssystem. Hvis systemet har begrænset kapacitet og corona-patienter optager pladser, er der mulighed for behandling, hvis du kommer ud sygdom eller ulykke?

 

Til udenlandske gæster

Hvis du er gæst eller udenlandsk studerende på vej til SDU fra udlandet, opfordrer vi dig til, at du ikke besøger os denne gang. Du kan nemlig risikere at blive afvist ved de danske grænser herunder lufthavne. Frem til den 13. april er det ikke muligt at komme ind i landet med mindre, at du har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, for eksempel bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer til Danmark.

Vi skal præcisere, at du som udenlandsk studerende også skal regne med at blive afvist,  selvom du allerede er indskrevet på Syddansk Universitet. Institutionen er lukket, og der gennemføres ikke fysisk undervisning.  Med mindre du kan dokumentere, at du har bopæl i Danmark, skal du altså ikke rejse til Danmark, før der er sikkerhed for, at vi igen gennemfører fysisk undervisning.

Læs mere om indrejserestriktionerne https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/indrejserestriktioner.

Ny coronavirus

Vi har samlet alt SDU-relateret information på en side

læs mere

Redaktionen afsluttet: 14.03.2020