Skip to main content

Retningslinje for SDU’s gæster og eksterne samarbejdspartnere

Det er vigtigt, at alle som færdes på SDU tager fælles ansvar for, at adfærd og ophold sker på en måde, hvor der tages videst muligt hensyn til at begrænse smitte med COVID-19. Det er derfor vigtigt, at du som gæst eller  ekstern samarbejdspartner følger sundhedsmyndighedernes generelle råd om smitteforebyggelse, og følger SDU’s retningslinjer og anvisninger.

Eksterne samarbejdspartnere er fx eksamensvagter, censorer, gæsteforelæsere, håndværkere, leverandører og mødedeltagere, som fysisk opholder sig på SDU i kortere eller længere tid.

Adgang til SDU

Der er som udgangspunkt kun adgang til SDU’s bygninger med et gyldigt studie- eller medarbejderkort. Hvis du er gæst eller samarbejdspartner, kan du opnå adgang via din kontaktperson på SDU.

Test

Ansatte og studerende, som møder fysisk frem og opholder sig på SDU, skal ifølge myndighedernes anvisninger og retningslinjer kunne dokumentere en negativ test for COVID-19 (enten PCR eller hurtigtest/antigentest), som ikke er ældre end 72 timer. Det samme gælder gæster og eksterne samarbejdspartnere.

Læs mere om retningslinjer for test her:
https://sdunet.dk/-/media/sdunet/filer/personale/arbejdsmiljoe/corona/rl090421/testkontrol-dk-20210504.pdf

Hvad gør jeg, hvis jeg får symptomer på COVID-19 før eller under mit ophold på SDU?

  • Hvis du får symptomer på COVID-19 inden du møder på SDU, beder vi dig melde afbud til din kontaktperson og gå i selvisolation
  • Hvis du er på SDU og får symptomer på COVID-19, skal du straks forlade SDU og gå i selvisolation. Du opfordres til straks at melde afbud ved henvendelse til din kontaktperson

Læs mere i Sundhedsstyrelsens vejledning:

Til dig, der har symptomer på COVID-19

Hvad gør jeg, hvis jeg er bekræftet smittet med COVID-19, men har en aftale om at møde op på SDU?

  • Mød ikke op på SDU, hvis du efter test bliver bekræftet smittet med COVID-19 og meld straks afbud ved henvendelse til din kontaktperson.

Hvad gør jeg, hvis jeg er bekræftet smittet med COVID-19, efter mit ophold på SDU?

  • Hvis du efter test bliver bekræftet smittet med COVID-19 efter, at du har opholdt dig på SDU, giv straks din kontaktperson på SDU besked. Dette er relevant, hvis du har opholdt dig på SDU i perioden fra 48 timer før, at du fik taget testen. SDU registrerer ikke personoplysninger om dig i den forbindelse.

Læs mere i Sundhedsstyrelsens vejledning:
Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus

Hvad gør jeg, hvis jeg har haft nær kontakt til en, der er smittet med COVID-19?

  • Mød ikke op på SDU og meld afbud til din kontaktperson

Læs mere i Sundhedsstyrelsens vejledning:

Til dig, der er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus

Det bemærkes i øvrigt, at alle nye smittede vil blive kontaktet af Sundhedsmyndighederne med henblik på opsporing af personer, den smittede kan have været i nær kontakt med, men herudover skal den smittede og den smittedes arbejdsplads bidrage til smitteopsporingen.  Hvis du har været i kontakt med en ansat eller studerende på SDU, der efter test bliver bekræftet smittet med COVID-19, orienteres du som udgangspunkt af SDU, hvis der er tale om nære kontakter. Har man fulgt Sundhedsstyrelsens råd om fysisk afstand, hosteetikette og hygiejne, vil der yderst sjældent være etableret nye nære kontakter på SDU.


SDU's side om ny Coronavirus (COVID-19)

Sidst opdateret: 07.05.2021