Vi har fået en løsning, vi ikke har set før!

Der kan komme helt nye funktioner på banen, når der samarbejdes med kreative ingeniørstuderende på uddannelsen Product Development & Innovation. Det måtte Viima erkende efter et udviklingsforløb i samarbejde med Det Tekniske Fakultet.

Udfordringen
I sommeren 2013 startede Viima® et projekt med 7 designingeniør-studerende på 3. semester. Viima® er navnet på et særligt rengøringskoncept, som De Forende Dampvaskerier (DFD) står bag. Viima®-systemet består af mopper og klude, der er fremstillet af patenterede kompositfibre.  De studerende skulle udvikle på et skaft til rengøringsredskaber.

 

Jacob Ingemann, administrationschef, DFD siger om forløbet: - De studerende kom med en professionel tilgang og nytænkning, der har betydet, at vi nu skal købe rettighederne af de studerende og sætte deres produkt i produktion. Alle vores krav og forventninger blev opfyldt, og vi var positivt overraskede over deres evner. De studerende satte sig ind i projektet, kontaktede kunder og overholdt alle deadlines, og var meget professionelle i løsningen af opgaven.

Hvordan finder vi de rette kompetencer?
Kontakten til det korrekte sted på universitet blev etableret vha. konsulenterne ved TEK Innovation, som er en erhvervs-samarbejdsenhed placeret på Det Tekniske Fakultet.

At det ikke er sidste gang udviklingsopgaver tilbydes til de ingeniør-studerende via TEK Innovation står helt klart: ”Vi har spurgt, om de studerende i det kommende semester vil løse deres markedsanalyseopgave hos os; nu kender vi jo hinanden. For vi vil helt sikkert gerne samarbejde med TEK Innovation igen” slutter Jacob Ingemann.

 

 

Kontakt Innovationsteamet TEK Innovation, hvis du vil vide mere om teknologi-samarbejde.

Vil du vide mere om De Forenede Dampvaskerier og Viima læs her