Skip to main content

Unge opfinder ideer til plejepersonale

250 stolte 7.-klasseselever kunne onsdag d. 28. marts 2012 vise resultatet af deres langvarige arbejde med at hjælpe plejepersonalet med at undgå arbejdsskader. Udstillingen fandt sted i Robolab, hvor et dommerpanel af eksperter, brugere og plejepersonale skulle bedømme indsatsen.

Tretten 7.-klasser fra Odense har i de seneste måneder arbejdet på at finde ideer til, hvordan sosu-assistenten Jasmina kan flytte ældre og handicappede fra stol til seng uden at få arbejdsskader.

”Jeg synes, det er sjovt at løse problemet for Jasmina. Der er mange måder at gøre det på – og det er sjovt at tænke nye ting,” lød det fra Christoffer Lyholm, der sammen med Sebastian Düg Nielsen og Emil Mandix fra 7b på Dalumskolen har lavet en bruger- og miljøvenlig hjælperobot, som kan køre på trapper og løfte en person (billedet).

Projekt baner vejen for uddannelse
De tre drenge har både brainstormet og bygget prototyper for at styrke deres innovative kompetencer. De deltager nemlig sammen med de øvrige 7.klasseselever i et ambitiøst projekt, kaldet ISI 2015, hvor lærerne målrettet bruger science og innovation som drivkraft til at styrke integration af tosprogede elever. Derigennem får de unge et springbræt til at komme videre med fx en uddannelse som ingeniør.

De gode ideer blev præsenteret i Robolab på Det Tekniske Fakultet, hvor forskere og studerende, der læser civilingeniør i Velfærdsteknologi, til dagligt arbejder med at udvikle velfærdsteknologiske løsninger til fx syge, ældre, handicappede eller personer, der har behov for genoptræning.

På billedet ses fra venstre: Christoffer, Sebastian og Emil, der præsenterer deres bruger- og miljøvenlig hjælperobot i Robolab på Det Tekniske Fakultet.

Se flere billeder fra dagen på facebook.

For mere information kontakt
- Brobygningsmedarbejder på Ingeniøruddannelserne på SDU, Randi Hærup Poser, tlf. 6550 7326/ rahp@tek.sdu.dk  

- Konsulent ved Dansk Naturvidenskabsfestival Pernille Vils Axelsen, tlf.28 77 93 17, pa@formidling.dk

Om projektet
Bag projektet står Industriens Fond, Odense Kommune og Dansk Naturvidenskabsformidling. 

Redaktionen afsluttet: 29.03.2012