Skip to main content
DA / EN

Industritekniker, Odense

Syddansk Universitet i Odense uddanner industritekniker. Vi har to elever ad gangen.

Som industriteknikerelev bliver du en del af en stor international organisation, som er i konstant udvikling. Du bliver ansat under Biologi, og du kommer til at arbejde for institutterne Biologi og Biokemi og Molekylær Biologi.

Opgaver
Du vil som industriteknikerelev blive stillet overfor en bred vifte af arbejdsopgaver.

Du vil bl.a. kommer til at arbejde med:

  • Reparationer, udvikling og fremstilling af alle former for teknologisk udstyr som anvendes i forbindelse med forskning og undervisning.
  • Tegne og udvikle emner, som efterfølgende vil blive fremstillet på konventionelle maskiner og 5-sidet CNC fræsere.
  • Svejsning i rustfrit stål og aluminium.
  • Løbende udvikling af apparatur og udstyr, ofte i samarbejde med både udlandskende og danske forskere og studerende.

Skole og fagprøve
Din elevtid vil veksle mellem skoleophold og praktik her på Syddansk Universitet. Skoleophold foregår på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

 Adgangskrav
Du skal have et grundforløb fra en fagskole, før du kan begynde en industriteknikeruddannelse hos os.

Ansøgning
Vi modtager gerne en ansøgning fra dig, når vi har slået en relevant elevstilling op. Alle elevstillinger slås op på vores hjemmeside og skal søges online.

Hvad siger en af vores nuværende elever?
Caspar Mikkelsen, 3. års elev:

"Som industritekniker-lærling på SDU bliver man udsat for en hel del forskellige opgaver og stort set aldrig nogen serie produktion. Med nye projekter stort set hver dag, hvor du tit ikke får mere end funktionen af det færdige produkt af vide, bliver man stillet overfor en del udfordringer kreativt og designmæssigt. Med alt fra 5-sidet CNC fræsning, konventionel drejning og fræsning, brug af Mastercam og Inventor til svejsning, bukning og reparationer af alskens forsknings udstyr får man et meget alsidigt erfaringsområde. Dertil fleksible mødetider og et rart arbejdsmiljø, i bund og grund en rigtig lækker læreplads."

Sidst opdateret: 06.12.2023