Skip to main content
DA / EN
Corona 2021

SDU kører videre med de nuværende Corona-restriktioner - Lidt endnu

Et flertal i Folketinget vedtog natten til tirsdag en aftale for de næste lempelser i restriktionerne som led i genåbningen af samfundet. Her er de videregående uddannelser og SDU ikke med, og dermed fortsætter tingene, som de er nu.

Mange ventede i spænding på at høre, om SDU og resten af landets videregående uddannelser var en del af regeringens genåbningsplan fra 6. maj. Konklusionen er, at vi ikke er med i næste fase af genåbningen, men vi begynder at nærme os lyset for enden af tunnelen.

Der er således en plan på vej for en gradvis normalisering af det fysiske fremmøde på de offentlige arbejdspladser. Faktisk er den kun et par uger væk, da den 21. maj er dagen, hvor det forventes, at de første skridt mod en tilbagevenden til arbejdspladsen træder i kraft.

Den dato er der også lagt op til, at 50 % af de studerende på videregående uddannelser kan møde fysisk op på universitetet.

Status quo på campus

Udmeldingen betyder, at de nuværende retningslinjer for SDU samt de tidligere udmeldte rammer for adgang til SDU's lokationer fortsat gælder lidt endnu.

å for langt de flestes vedkommende betyder det lidt mere hjemmearbejde. Men hæng i, for inden længe bør det være muligt at se studiekammeraterne og kollegaerne igen.  

Testkrav

Alle ansatte og studerende skal inden fysisk fremmøde på campus fortsat have et negativt testresultat inden for de seneste 72 timer ved gennemførelse af enten hurtigtest/antigentest eller PCR-test for COVID-19. Medmindre man kan vise en positiv antigen-test, der er mellem 14 og 180 dage gammel eller er færdigvaccineret mod COVID-19 mindst 14 dage forinden.

Testfaciliteter

Der er testfaciliteter til rådighed på alle SDU’s campusser som supplement til den øvrige testkapacitet i samfundet, og på dette link: https://sdunet.dk/hurtigtest og https://mitsdu.dk/da/hurtigtest kan du orientere dig om, hvor test-mulighederne er på de enkelte campusser samt andre praktiske spørgsmål.

Afstandskrav

Sundhedsstyrelses anbefalinger lyder fortsat, at man altid skal holde mindst 1 meters afstand til andre personer og når muligt 2 meters afstand.
 

FAQ:

Hold dig orienteret på FAQ’en, som opdateres løbende: 

For studerende:
 
For medarbejdere: 
Læs mere om de nye tiltag for medarbejdere

Læs mere her

Læs mere om de nye tiltag for studerende

Læs mere her

Redaktionen afsluttet: 07.05.2021