Skip to main content

Udvikling i smittetallene i Odense har betydning for SDU

Odense har pt. den højeste smittespredning i landet, og SDU's direktion har derfor besluttet at indføre en række tiltag for at bremse smittespredning

Odense har pt. den højeste smittespredning i landet og derfor indfører myndighederne fra onsdag den 9. september en række yderligere restriktioner for at bremse smittespredningen.  Det er især blandt unge og unge voksne, at smitten spreder sig.

-Det er den mest bekymrende situation siden foråret, lød det fra sundhed- og ældreminister Magnus Heunicke på et pressemøde, mandag den 7. september.

Sundhedsmyndighederne har derfor besluttet at indføre en række tiltag for at bremse smittespredningen i Odense Kommune og Københavnsområdet. Læs mere om tiltagene på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside 

SDU bakker op om forebyggende tiltag

SDU’s direktion har derfor besluttet at indføre følgende tiltag i Odense (Campusvej, Winsløwparken, Forskerparken, Odense Adelige Jomfrukloster, HCA Airport, samt biblioteksmedarbejdere i Tietgenbyen og Odense Centralbibliotek):

  • medarbejdere opfordres meget kraftigt til at arbejde hjemmefra i videst muligt omfang. Forsknings-, undervisningsaktiviteter og andre nødvendige aktiviteter kan fortsat gennemføres på Campusvej og i  Winsløwparken
  • alle sociale arrangementer aflyses, herunder studiestartsaktiviteter
  • faglige arrangementer med over 50 personer aflyses

Vedrørende undervisning

Bemærk: Da undervisning ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet, gennemføres denne indtil videre som planlagt. Disse tiltag træder i kraft onsdag den 9. september 2020 og gælder 14 dage frem indtil onsdag den 23. september 2020.

Myndighederne har samtidig fortalt, at der kan blive indført yderligere tiltag i de kommende dage for at bremse smitteudviklingen i Odense.

Vi opfordrer jer alle til at være omhyggelige med at huske afstandsreglerne og hygiejneforskrifterne.

Det er vigtigt, at den enkelte tager ansvar og selv er med til at dæmme op for smittespredningen.

Hold dig orienteret på SDUnet.dk og MitSDU.dk

For studerende: https://mitsdu.dk/da/corona

For medarbejdere: https://sdunet.dk/da/corona

Redaktionen afsluttet: 08.09.2020