Skip to main content
Center for Compassion

Center for Compassion afholder sin første kollegacafé tirsdag d. 29. september

Er du også optaget af omsorg for andre mennesker – og for dig selv? Så deltag i kollegacaféerne, hvor vi sammen stiler efter udvikling af en mere langtidsholdbar kultur for sundhedspersonale. Caféerne arrangeres af Center for Compassion

Temaet for første café er: Compassion som antidot mod burnout. Det bliver sygeplejerske og professor Jane Clemensen fra H.C. Andersens Børnehospital, som holder oplæg og faciliterer debat.

I bogen compassionomics redegør intensivlæge og forsker Stephen Trzeciak for den "Compassion crisis" som verden står midt i. Forskning viser, at specielt amerikanske læger og sygeplejersker er hårdt ramte af burnout med fatale følger så som selvmord og at forlade faget til følge. Trzeciak viser, at det kun tager 40 sekunder at vende denne tilstand - nemlig ved at være mere compassioneret i relationen til patienten.

Jane Clemensen vil i sit oplæg inddrage erfaringer fra sin forskning og diskuterer det med Trzeciaks erfaringer, som beskrevet i bogen. Compassion kan læres og dette giver håb for fremtidens sundhedsvæsen.

Virtuelle caféer

Året ud afholder vi caféerne virtuelt via zoom, men på sigt vil caféen holde til i konferencelokale 4.21 på J.B. Winsløws Vej 9A. Her kan du mødes uformelt med kollegaer, deltage i guidede meditationer og få tips til operationel mindfulness, drøfte refleksionskort og låne/bytte en bog. Du kan også vælge ”kollega to go” og tage din kaffe/te med på turen.

Tilmelding

Året ud afholder vi caféerne virtuelt via zoom – med tilmelding til: anette.bygum@rsyd.dk

Er du blevet nysgerrig?

Så gå ind på Center for Compassions side om kollegacaféerne og se indholdet for efteråret og vinterens caféer. Sæt kryds i kalenderen allerede nu ud for den 14. oktober, den 10. november, den 17. november og den 14. december

Hjemmeside: Center for Compassion

Redaktionen afsluttet: 23.09.2020