Skip to main content
DA / EN

CMSS fejrede sit 25 års jubilæum

25 år med fokus på forskning og dokumentation, der bidrager til optimering af arbejdsmiljø, sundhed, sikkerhed og miljøøkonomi i relation til Det Blå Danmark

Den 8. november fejrede CMSS sit 25 års jubilæum. Arrangementet udspillede sig i auditoriet på SDU, Esbjerg, hvor flere end 70 gæster, kolleger, interessenter og samarbejdspartnere, var mødt op for at være med til at fejre Centrets jubilæum.

Der var sammensat et spændende og alsidigt program til dagen bestående af faglige indlæg, musikalske indslag og fællessang.

Forskningsleder og seniorforsker Kimmo Herttua åbnede jubilæumsarrangementet med en velkomsttale. Professor Kaare Christensen, SDU talte om emnet ’Mænd: Godt helbred og stor dødelighed’, og Fabienne Knudsen, antropolog og tidl. seniorforsker hos CMSS, talte om sine oplevelser med feltarbejde blandt sømænd og fiskere. Den netop nyvalgte borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen talte om emnet ’Esbjerg som studieby og vækstcenter’, og specialkonsulent Philippe Bauchy fra Søfartsstyrelsen talte om det mangeårige, gode samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og CMSS samt om en fremtidig udbyggelse af samarbejdet i samspil med erhvervet.

Programmet bød også på musikalsk underholdning ved vokalist Signe Juhl og pianist Martin Schack, som dels akkompagnerede fællessangene, som bestod af gamle sømandsviser, og dels stod for en jazzet og svingende mini-koncert midtvejs i programmet. Arrangementet afsluttedes med en festlig reception bestående af en indbydende tapas-anretning og lidt til den søde tand.

En vellykket og minderig dag, som CMSS vil se tilbage på med stolthed og glæde. Tak til alle vore gæster, som deltog i fejringen af vort Center og bidrog til at gøre dagen til noget helt specielt.

 

Jubilæumsbog

Læs CMSS' 25 års jubilæumsbog.

Læs her

Redaktionen afsluttet: 23.11.2017