Skip to main content
DA / EN
Nyhed

Stigende interesse for at læse kandidat på SDU Esbjerg

SDU Esbjerg har oplevet en stigende interesse for kandidatuddannelserne. Antallet af ansøgere til er steget med 17 % i forhold til sidste år.

Kandidatuddannelserne på SDU Esbjerg er populære. I år har 680 ansøgere søgt en studieplads på en af kandidatuddannelserne. Dermed er antallet af ansøgninger steget med 17 % siden sidste år – og ud af de 680 ansøgninger har 74 procent valgt SDU Esbjerg som deres første prioritet. Det øgede antal ansøgere glæder uddannelsesansvarlig Lars Ravn:

 

”Jeg er vildt stolt og begejstret over ansøgertallene for kandidatuddannelserne. Vi arbejder hele tiden på løbende at forbedre vores uddannelser, så derfor er vi glade for at kunne se en klar stigning i ansøgerantallet”, fortæller han.

 

Fortsat international interesse 

 

Blandt ansøgerne er der især en stigende interesse fra internationale ansøgere, og det er særligt studerende udenfor EU, der i højere grad søger ind på SDU Esbjerg. Tallene viser, at 208 ansøgere uden for EU har søgt ind på en kandidatuddannelse som første prioritet. Det er en stigning på 145 % siden sidste år. 

 

Interessen fra internationale studerende er dog ikke noget nyt for SDU Esbjerg, som ser sig selv som et internationalt campus, hvor halvdelen af de studerende på campusset er fra udlandet. Derfor er de internationale ansøgere vigtige for at opretholde det internationale miljø. 

 

Tidssvarene uddannelser

 

De helt store højdespringere er kandidatuddannelserne Environmental and Ressource Management, der har en stigning på hele 57 % af førsteprioritetsansøgere og Cand. merc i Marketing, Social Media and Digitalization, som har en stigning på 63 %. Også Cultural Sociology har en fremgang på 27 %.

 

Lars Ravn begrunder den stigende interesse for kandidatuddannelserne med, at de er særdeles tidssvarende i forhold til de emner, der berører samfundet lige nu. 

 

”Vores kandidatuddannelser rammer enormt godt ind i den tid vi er i. Vores kandidat i Environmental and Ressource management er super relevant for de miljømæssige problemer vi står overfor i dag. Det samme kan man sige om vores Cand.merc i Marketing, Social media and Digitalization, hvor sociale medier og digitalisering aldrig før har været mere oppe i tiden end det er nu”, forklarer han. 

 

Flere ansøgere end studiepladser

 

Det bliver dog ikke alle ansøgerne, der får en plads på en af de populære kandidatuddannelser. Der er 35 pladser på hver af kandidatuddannelserne, hvilket vil sige, at mere end halvdelen af ansøgerne får et afslag. På trods af begejstringen for den stigende interesse, frygter Lars Ravn optagelsesprocessen.

 

”Jeg ville ønske, at vi kunne optage flere på vores kandidatuddannelser her i Esbjerg, da vi jo har ansøgerne til det. Vi er dog underlagt en kapacitet begrænsning, hvilket gør, at vi desværre ikke kan optage så mange som vi egentlig gerne ville”, siger Lars Ravn

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om hvilke kandidatuddannelser, der udbydes på SDU Esbjerg her

Læs mere

Redaktionen afsluttet: 09.04.2019