Skip to main content
DA / EN
Nyhed

SDU Esbjerg var med til Energiens Folkemøde

Forskere på SDU Esbjerg var med, da der blev sat fokus på fremtidens energi til Energiens Folkemøde. I den forbindelse rejste de spørgsmålet - Er forbrugerne villige til at ændre deres energiforbrug for at udnytte den grønne energi bedre? Læs mere og se billeder fra folkemødet her.

D. 18-19 september blev der igen sat fokus på fremtidens energi, klima og miljø til det årlige Energiens Folkemøde i Esbjerg. Formålet med folkemødet er at skabe debat mellem borgere, virksomheder, brancher, politikere, fagfolk og andre interessenter omkring hvilken vej udviklingen skal gå m.h.t. energi, miljø og klima.

 

Ved SDU Esbjerg’s stand kunne man bl.a. høre om, hvordan man kan være med til at løse fremtidens udfordringer ved at læse HA Energi management, og hvordan universitetet samarbejder tæt med virksomheder i energisektoren. 

 

Forskere ved Energy Management Research Center, der er et forskningscenter tilknyttet Institut for Sociologi, Miljø-og Erhvervsøkonomi, var ligeså med igen i år for at deltage i debatten. Her satte de fokus på forbrugernes energiforbrug ved at rejse spørgsmålet:

 

Er forbrugerne villige til at ændre deres energiforbrug for at udnytte den grønne energi bedre?

Grøn energi er ustabil, eftersom at det kræver en del vind. I øjeblikket er den mest realistiske måde at udnytte grøn energi på, at få forbrugerne til at ændre deres energivaner således, der skabes et mere balanceret energiforbrug henover døgnet.

 

Men hvad skal der til for at ændre husholdningernes energivaner, så grøn energi kan udnyttes bedst muligt, og hvad er egentligt potentialet? Dette var blandt andet de spørgsmål, som SDU’s forskere i øjeblikket forsker i, og gav deres svar på til folkemødet. Se billeder fra folkemødet herunder.

 

 

 

 

 

 

Læs mere om folkemødet på energiensfolkemoede.dk

Redaktionen afsluttet: 24.09.2019