Skip to main content
coronavirus

”Aktiviteterne på Blackboard fungerer overraskende godt”

Signe Amalie Larsen læser Kultur og Formidling og fortæller her, hvordan den første uge med fjernundervisning er gået.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 20-03-2020

Hvem?

Jeg er studerende på kandidatuddannelsen i Kultur og Formidling. Jeg læser på andet semester, og min undervisning plejer at være 9 timer om ugen fordelt på 2 forskellige fag - 6 timers undervisning i det ene fag (det varer kun 6 uger, derefter skal vi have et andet fag 6 timer ugentligt) og 3 timers undervisning i det andet fag (som varer hele semestret). Dette sidste fag har jeg dog ikke haft fjernundervisning i endnu, da vi har haft tid til at lave en eksamensopgave. Det har hele tiden været planen, at vi skulle have undervisningsfri til denne opgave.

Hvor studerer du fra og hvordan?

Jeg forbereder mig til undervisningen, som jeg plejer. Dvs. jeg læser, hvad der står på semesterplanen, og jeg laver de opgaver, som vi skal lave. Vi har ikke ret meget undervisning på mit studie, så jeg er vant til at bruge meget tid på at læse derhjemme.
Jeg får mest ud af undervisningen ved at se de videoer og læse de PowerPoints, som lægges ud til os, og derefter stiller jeg spørgsmål i vores diskussionsfora på BlackBoard. Jeg læser også andres spørgsmål, da jeg måske undrer mig over de samme ting. Sådan får jeg også lidt dialog ind i min fjernundervisning, hvilket fungerer godt. Derudover skriver jeg også mails til mine undervisere.

Vi får udleveret nogle opgaver, som vi skal lave i forlængelse af videoerne og PPT'erne. Dem laver jeg også, og det fungerer meget fint ift. at få arbejdet med det, som undervisningen handlede om. På den måde holder jeg meget af kontakten med mine medstuderende på BB, men jeg er også i kontakt med min studiegruppe på Messenger. Her går kommunikationen lidt hurtigere end på BB. Min årgang har også en Facebook-gruppe, hvor vi er gode til at hjælpe hinanden og dele ting med hinanden.
Generelt synes jeg, at mine undervisere har været gode til at melde ud, hvad planen er for fjernundervisningen. Så det går godt, og jeg tror, at god kommunikation mellem alle er nøglen til god fjernundervisning.

Hvad er dit bedste råd til andre, som studerer hjemmefra?

Hvis du bor sammen med en kæreste eller ven/veninde, så sørg for at kommunikere med denne person om, hvad I skal lave i løbet af dagen. Hvis din samboer har gruppearbejde over nettet kan det være forstyrrende, hvis du skal læse, og derfor kan det være en god idé at sørge for, at I ikke begge sidder godt og behageligt i sofaen lige ved siden af hinanden.
Generelt er mit bedste råd at sørge for at kommunikere med undervisere, medstuderende, samboende osv. om, hvad planerne og forventningerne er.

Er noget gået bedre end forventet?

Generelt er fjernundervisningen gået bedre end forventet. Vi har fået videoer med tilhørende PowerPoints, og der er lavet diskussionsfora på BlackBoard. Selvfølgelig går alting meget hurtigere face-to-face i undervisningen, men alle aktiviteterne på BB fungerer overraskende godt. Det store plus er, at vi altid kan se videoerne igen, og diskussionerne i vores forskellige fora vil også være tilgængelige hele tiden.

Redaktionen afsluttet: 20.03.2020