Skip to main content
Vagtskifte

Ny institutleder for SDU’s kulturvidenskaber

Per Krogh Hansen bliver ny institutleder på Institut for Kulturvidenskaber på SDU. Han er pt. institutleder ved Institut for Design og Kommunikation på SDU Kolding. På sit nye institut vil han bl.a. arbejde for at skabe endnu mere samarbejde og sammenhæng med det omgivende samfund.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 27-03-2019

SDU’s Institut for Kulturvidenskaber får ny leder, når Per Krogh Hansen tiltræder 1. maj 2019.

Den nye institutleder for SDU’s kulturvidenskaber har ganske relevante ledelseserfaringer med i bagagen, da han kommer fra en stilling som institut- og campusleder på SDU Kolding. Per Krogh Hansen er 50 år og han afløser Anne Jensen, der har fået job som institutleder på Københavns Universitet.

Per Krogh Hansen er uddannet cand. phil i dansk og ph.d. fra Aalborg Universitet. I perioden 1999-2012 var han ansat som først adjunkt og senere lektor ved SDU’s danskuddannelse i Kolding, og han forsker i bl.a. dansk og nordisk litteratur og narrativitet og narratologi i litteratur, film og kommunikation.

Retur til kernefaglighed

Og han glæder sig til at vende tilbage til sin kernefaglighed som ny institutleder for kulturvidenskaberne på SDU.

- Det bliver spændende at finde ud af, hvordan mine kernefagligheder har det, og hvordan man kan udvikle dem videre, ligesom jeg glæder mig til at samarbejde med og udvikle IKV i bredden, siger han og uddyber:

- I min nuværende stilling har der været meget fokus på erhvervsretning, outreach og employabilitet. Jeg kan derfor se værdierne i både det gamle og nye humaniora og glæder mig til arbejdet med at skabe nye veje for de klassiske humanistiske fag og slå fast, at humaniora er helt uundværlig i samfundsmæssig sammenhæng.

Jeg glæder mig til arbejdet med at skabe nye veje for de klassiske humanistiske fag og slå fast, at humaniora er helt uundværlig i samfundsmæssig sammenhæng

Per Krogh Hansen, institutleder

Hvilken slags leder får dine nye medarbejdere?

- Jeg er pragmatisk, jeg ser mulighederne snarere end udfordringerne. Ordsproget vand finder vej har jeg gjort til mit. Og så er jeg klar i min kommunikation og optaget af at tænke universitetet ind i en samfundsmæssig kontekst og åbne institutionen op for omverdenen. Vi har et stærkt samarbejde med kommunen, erhvervslivet og de andre uddannelsesinstitutioner i Kolding. Det glæder jeg mig til at arbejde med i Odense også.

Når Per Krogh Hansen ikke har travlt med ledelse eller forskning, spiller han oldboys-heavy på hyggebasis og rejser jævnligt til Berlin, hvor to af hans børn har bosat sig.

Mød institutlederen

Per Krogh Hansen er uddannet cand. phil i dansk og ph.d. fra Aalborg Universitet. I perioden 1999-2012 var han ansat som først adjunkt og senere lektor ved SDU’s danskuddannelse i Kolding. Han forsker i bl.a. dansk og nordisk litteratur og narrativitet og narratologi i litteratur, film og kommunikation. I fritiden spiller han oldboys-heavy på hyggebasis og rejser jævnligt til Berlin, hvor to af hans børn har bosat sig.

Redaktionen afsluttet: 27.03.2019