Skip to main content
livestraming

Populært foredrag om Monarchy and Markle

Over 400 gymnasieelever og deres lærere over hele landet fulgte spændt med, da Humaniora 26. april livestreamede et forskningsforedrag om det omdiskuterede royale bryllup mellem britiske prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle.

Den britiske prins Harry og den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle siger 19. maj 2018 ’ja’ til hinanden ved et storstilet bryllup på Windsor Castle, mens hele verden kigger med. Men årets royale bryllup har skabt stor debat i Storbritannien, for er Meghan Markle et passende parti for en britisk prins? Hun er både fraskilt, selverklæret feminist og datter af en sort mor og hvid far.

 

Det var forskningstemaet, da Humaniora på SDU torsdag 26. april 2018 live-streamede et foredrag med Charlotte A.D. Rasmussen om det forestående bryllup, da hun netop har skrevet speciale om emnet på SDU. For debatten handler ikke kun om Markle, men siger en masse om det britiske samfund i dag. Foredraget belyste briternes selvopfattelse, normer og kulturer samt klasse- og raceforskelle, der har dybe rødder tilbage i tiden.

 

Gymnasier fra hele landet deltog i streamingen :

 

Sjælland:

Frederiksborg Gymnasium og HF

 

Gefion Gymnasium

 

Gentofte HF

 

Virum Gymnasium

 

Herlev Gymnasium og HF

 

Nærum Gymnasium

 

VUC Roskilde

 

Christianshavns Gymnasium

 

 

Jylland:

Vejen VUC og HF

 

Risskov Gymnasium

 

Aarhus HF og VUC

 

Mariagerfjord Gymnasium

 

Haderslev Handelsskole

 

Aalborg Tekniske Gymnasium

 

 

Fyn:

Svendborg Gymnasium

 

Svendborg Handelsgymnasium

 

Svendborg Handelsgymnasium

 

Hvis man har ideer til forskningsforedrag, som egner sig til gymnasieskolen, er man meget velkommen til at kontakte Caroline Zoffmann Jessen på czj@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 26.04.2018