Skip to main content
Afsked

SDU Kolding sagde farvel til Per Krogh Hansen

Der var både grin og tårer i øjenkrogen, da Per Krogh Hansen sagde farvel til SDU Kolding, før han begyndte på sin nye post som institutleder på IKV.

Af Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 20-06-2019

Det blev et både bevæget og humoristisk farvel, da institutleder og campusleder Per Krogh Hansen i slutningen af april sagde farvel til SDU Kolding for at tiltræde sit nye job som institutleder for Institut for Kulturvidenskaber på SDU i Odense.

Ved afskedsreceptionen talte lektor Mads Folkmann, professor Jacob Buur, professor Anders V. Munch, institutleder ved IER, Ann Højbjerg Clarke ,  og den kommende institutleder ved Institut for Design og Kommunikation, Marianne Wolff Lundholt. 

Tale om fortrydelse

I Anders V. Munchs tale fastslog han muntert, at Per Krogh Hansen nok skulle indstille sig på snart at fortryde sit skifte til et andet institut. Og huske at overføre dyderne fra sin tid på IDK til IKV.

- Vi  glæder os på dine vegne, Per, over at en dygtig leder gør videre karriere, men samtidig mærker vi smerten af visheden om, hvor hurtigt, du vil fortryde, at du forlod os. For det er netop vores institut, der har formet dig som den smidige leder, du er. Vi har været lige tilpas genstridige på de rette tidspunkter, lige tilpas ugidelige, lige tilpas fodslæbende, lige tilpas forvirrede, lige tilpas uenige til at udfordre dig, lød det med et glimt i øjet fra Anders V. Munch.

Og kort derefter gav Per Krogh Hansen sig i kast med sin afskedstale, før han - som han selv udtrykte det - blev alt for rørstrømsk over at skulle sige farvel til det SDU Kolding, som han og en række af de fremmødte til afskeden har opbygget gennem en årrække.

I talen fortalte han bl.a. anekdoter om sin første tid om leder, hvor han forsøgte at få forskerne til at mappe deres forskning, men ingen svarede på den nye institutleders forespørgsel - i hvert fald i begyndelsen. Og til slut roste han sekretariatet på IDK til skyerne. 

Og sådan blev der sagt pænt farvel, tak og på gensyn til den afgående institutleder og campusleder Per Krogh Hansen og set mod nye tider med ny ledelse af Institut for Design og Kommunikation. 

Læs om den nye institutleder på IDK her

Redaktionen afsluttet: 20.06.2019