Skip to main content
Nye bevillinger

Tre DFF-bevillinger til Humaniora på SDU

Lektor Casper Sylvest, lektor Karen Hvidtfeldt Madsen og lektor Mikkel Gerken har netop fået bevillinger fra Det Frie Forskningsråd – Kultur og Kommunikation.

Hvordan behandles og formes den midaldrende mandekrop i en medialiseret verden?

Hvad kan vi lære af opbygningen af det danske civilforsvar under Den Kolde Krig i en tid, hvor spændingerne stiger mellem atomvåben-stater som USA og Nordkorea?

Hvordan forholder vi os til konflikten mellem gruppers ret til forskellige værdier, normer, interesser og dermed erkendelser af fakta og respekten for videnskabelige eksperters rolle i samfundet?

Det er de centrale spørgsmål, som lektor Karen Hvidtfeldt Madsen fra Institut for Kulturvidenskaber, lektor Casper Sylvest fra Institut for Historie og Mikkel Gerken fra Institut for Kulturvidenskaber her på Humaniora netop har fået DFF-bevillinger til at undersøge.

 

De tre projekter

Til projektet Medicine Man: Media Assemblages of Medicalized Masculinity modtager Karen Hvidtfeldt Madsen 5,9 mio. kr. til at udforske den nye tendens, at mandekroppen også objektgøres som genstand for behandlinger og kropsmodifikationer. 

Til projektet Danish Civil Defence; Fear and Survival during the Cold War modtager Casper Sylvest 2,6 mio. kr. til at undersøge, hvordan dansk civilforsvar under Den Kolde Krig blev udviklet, begrebsliggjort, konstrueret, legitimeret og kritiseret, og hvordan disse forhold blev afspejlet i beslutninger, pjecer, film, politiske tekster og bygninger.

Og til projektet Scientific Testimony in a Diverse Society modtager Mikkel Gerken 4,3 mio. kr.  til at adressere og undersøge  konflikten mellem det at respektere epistemisk diverse minoriteter og det at respektere videnskabelige eksperters rolle i samfundet.

 

12, 7 mio. kr. modtager de tre forskningsprojekter på Humaniora samlet  fra Det Frie Forskningsråd – Kultur og Kommunikation. Læs meget mere om projekterne i næste nyhedsbrev fra Humaniora.

 

Læs mere om projekterne og DFF’s øvrige bevillinger til humanistisk forskning i 2018 her

Redaktionen afsluttet: 30.04.2018