Skip to main content
Skriveværksteder

Deltagerens erfaringer

Være mere end min sygdom..

Deltagerne på et kreativt skriveværksted kommer ofte med forskellig baggrund og forudsætninger. Fælles for dem er, at deres generelle oplevelse er, at skriveværkstederne giver mulighed for et frirum, hvor de ses som mennesker frem for patienter.

En tidligere deltager fra et skriveværksted for mennesker i alkoholbehandling fortæller, ”Her kommer vi som noget andet end alkoholikere”.

Sætte ord på...  Blive et sansende menneske ... 

Mange deltagere oplever, at de gennem deltagelse på et kreativt skriveværksted, får redskaber til at formulere sig og sætte ord på tankerne.

En deltager fra et skriveværksted for kræftramte fortæller:

Skriveværkstedet var en stor udfordring og jeg var meget træt om aftenen. Vi havde det hyggeligt og jeg lærte lidt om at skrive, altså hvad der skal være i teksten og hvad der kan udelades. Jeg kan bruge kurset til at komme videre i mit liv --- glemme sygdommen lidt”.

Ligeledes udtrykker en anden deltager fra samme skriveværkstedsforløb: ”Jeg har fået gode redskaber til at strukturere den bog jeg gerne vil skrive og jeg er i gang med det. Skriveværkstedet er vigtigt, fordi man får noget godt med sig derfra, et kærligt og omfavnende spark – jeg tror på dig, og jeg tænker, at man ikke vil melde sig til et sådan kursus, hvis man ikke interesserede sig for det. Jeg er helt sikker på at der er noget helende i skriveprocessen”.

Sidst opdateret: 30.06.2024