Skip to main content
Skriveværksteder

Højtlæsningsøvelser

Højtlæsningsøvelser er en væsentlig del af et kreativt skriveværksted. Her får den enkelte deltager mulighed for at læse sin tekst højt, dele den med de andre deltagere, og høre andre deltageres historier.

Gennem højtlæsning vil opmærksomheden rettes mod de sproglige aspekter i teksten, dvs. sætningernes længde, valget af beskrivende tillægsord, brugen af replik osv., såvel som det indholdsmæssige.

Overskrider grænser – og får selvtillid…

Flere deltagere oplever, at det kan være grænseoverskridende at læse sin tekst højt første gang. Erfaringer fra tidligere kreative skriveværksteder viser imidlertid, at noget af det bedste, deltagerne fik ud af skriveværkstederne, var øget selvtillid og selvværd.

Ved at læse teksterne op for hinanden, og dermed få mulighed for at opleve de andre deltageres genkendelse og forståelse, blev de gradvist mere trygge og fik mere selvtillid.

Der vil igennem hele kurset være fokus på at skabe trygge og anerkendende rammer, hvor den enkelte deltager føler sig godt tilpas, hørt og anerkendt. 

En tidligere deltager på skriveværksted ved alkoholbehandlingen i Odense udtaler: ”Når vi læste teksterne op for hinanden og man så fik en eller anden tilkendegivelse af, hold kæft, det lyder da godt det der – så får man også lige det der, hold da op mand, altså, man fik noget selvværd i det og tro på sig selv, at man godt kan skrive.”

Sidst opdateret: 21.03.2019